Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 222 (7834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Moldovița

Un silvicultor și ginerele unui activist de mediu, trimiși în judecată pentru o contrabandă de aproape 100.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat ancheta și au trimis în instanță, acum aproximativ o săptămână, un dosar de contrabandă cu prejudiciu mare spre foarte mare, de la Moldovița. Este vorba de un transport de țigări de contrabandă evaluat la peste 450.000 de lei, peste 90.000 de euro.  

Mihai Oblezniuc, în vârstă de 28 de ani, silvicultor la Ocolul Moldovița la data comiterii presupuselor fapte, și Mihail Valentin Nistor, de 26 de ani, ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar, au fost trimiși în judecată în acest dosar. De menționat că dosarul a fost trimis în instanță cu câteva zile înainte de episodul agresării lui Tiberiu Boșutar la Panaci, astfel că nu se pot face corelații cu privire la vreo ”dedicație”. 

 

Afacere mare cu țigări, ”stricată” de polițiști pe timp de noapte

Pe 8 mai 2021, pe timp de noapte, polițiștii de la secția Rurală Vama au avut o informație cu privire la faptul că două persoane au depozitat în anexa unui imobil o cantitate mare de țigări. A fost vorba de o casă bătrânească, ce aparent nu ar fi atras nimănui atenția.

Din anchetă a rezultat că întreaga cantitate de ţigarete de contrabandă a fost depozitată în respectiva locaţie pe data de 5 mai de către inculpații Mihail Valentin Nistor și Mihai Oblezniuc.

Cei doi sunt acuzați că au deţinut şi transportat respectivele bunuri supuse accizării, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Conform adresei Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, prejudiciul cauzat (însumând taxe vamale, accize şi TVA) este în cuantum de 467.031 lei, nerecuperat, sumă cu care Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi Direcţia Regională Vamală Iaşi s-a constituit parte civilă în procesul penal.

La vremea respectivă, cei doi inculpați au fost reținuți și arestați preventiv, în scurt timp însă măsura fiindu-le înlocuită cu cea a controlului judiciar.

Procesul în care vor fi judecați cei doi va începe la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Cei doi inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie judecătorească definitivă.

 

Ginerele lui Boșutar, găsit cu nereguli și la firma de exploatare lemn 

Sigur că fiecare răspunde pentru faptele lui, iar Tiberiu Boșutar nu este pus în vreun fel sub acuzare în dosarul ginerelui său. Semnele de întrebare nu au cum fi ignorate însă complet. La Moldovița se fac multe corelații între cei doi, mai ales că la un moment dat și ginerele încerca să se impună ca activist de mediu. 

De precizat că recent același Mihail Valentin Nistor a fost vizat și de un control al Gărzii Forestiere, la firma acestuia de exploatare lemn din satul Demăcușa, comuna Moldovița. În urma controlului, Garda Forestieră Suceava a confiscat peste 80 mc resturi de lemn de esență rășinoase, în valoare de 7.843 de lei. Societatea în cauză nu avea documente care să ateste proveniența legală a acestei cantități de resturi de lemn. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un silvicultor și ginerele unui activist de mediu, trimiși în judecată pentru o contrabandă de aproape 100.000 de euro.
 Vizualizări articol: 6373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un silvicultor și ginerele unui activist de mediu, trimiși în judecată pentru o contrabandă de aproape 100.000 de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei