Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 219 (7831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opinie

Deputații AUR de Suceava consideră că impozitarea diurnelor reprezintă falimentul întreprinzătorului român pe piața europeană a serviciilor de transport și construcții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR de Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, consideră că impozitarea diurnelor reprezintă falimentul întreprinzătorului român pe piața europeană a serviciilor de transport și construcții. Cei doi parlamentari i-au transmis o interpelare premierului Florin Cîțu, în care îi arată acestuia că întreprinzătorul român este dezavantajat pe piața europeană a serviciilor de transport internațional atât de Pachetele de Mobilitate 1 și 2 adoptate recent de organismele Uniunii Europene, cât și de lipsa facilităților Spațiului Schengen pentru România, care întârzie nejustificat să se concretizeze, dar și de impozitarea diurnelor lucrătorilor detașați să presteze această muncă în spațiul UE.

„Situația a mai fost în atenția Guvernului României, în anul 2014, când s-a pus problemamenținerii pe piața europeană a firmelor ce își desfășoară activitatea în domeniul transportului internațional, dar și din sectorul construcțiilor și s-a finalizat printr-o amnistie fiscală urmată de o modificare legislativă care a reglementat neimpozitarea diurnelor”, se arată în interpelare. Cei doi deputați au mai precizat că în momentul de față România este în aceeași situație ca în anul 2014, existând numeroase discuții între reprezentanții transportatorilor, constructorilor și ai celorlalte firme care deleagă muncitori în spațiul UE și autoritățile statului.Acatrinei și Pușcașu consideră că în următorii doi ani, România va pierde peste 5% din PIB datorită migrării activității de transport rutier internațional, inclusiv a personalului direct implicat și a familiilor acestora. În același timp deputații AUR de Suceava spun că în aria largă a serviciilor, transportul rutier de mărfuri nu are concurent, înregistrând în primele cinci luni ale anului 2020 exporturi de 2,2 miliarde euro și importuri de 0,56 milioane euro, rezultând un sold pozitiv de 1,7 miliarde euro.

Cei doi au susțin că în prezent, autoritățile statului au dezinformat organismele profesionale ale transportatorilor și constructorilor prin recalificarea diurnei ca venit salarial, ceea ce este o situație unică în Uniunea Europeană și împotriva unei conduite normale a reprezentanților statului.

Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu susțin că reîncadrarea diurnei ca venit salarial și taxarea retroactivă vor închide firmele de transport rutier. În aceste condiții, cei doi i-au solicitat premierului să verifice dacă există vreun caz în care firmele sancționate au plătit și au continuat activitatea.

În final, deputații AUR de Suceava îl întreabă pe premier dacă autorităţile române au atacat Directiva Europeană la Curtea Europeană de Justiţie pentru apărarea intereselor întreprinzătorilor români, și când va rezolva problema industriei de transport și care sunt soluțiile pe care le are pentru a menține competitive firmele românești și pentru ca diurnele salariaților detașați în străinătate să nu fie impozitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR de Suceava consideră că impozitarea diurnelor reprezintă falimentul întreprinzătorului român pe piața europeană a serviciilor de transport și construcții.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputații AUR de Suceava consideră că impozitarea diurnelor reprezintă falimentul întreprinzătorului român pe piața europeană a serviciilor de transport și construcții1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei