Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 219 (7831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru rețineri în arest în cazul agresării activistului Boșutar și a doi cameramani

Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 (07:47:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Vatra Dornei au încheiat audierile maraton de pe tot parcursul zilei de vineri, în cazul agresării activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi cameramani care în însoțeau, cu emiterea a patru ordonanțe de reținere. În total, au fost 12 suspecți audiați, care au participat la comiterea faptelor ori au fost de față.

„La finalul activităților procedurale, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliați în comunele Șaru Dornei și Panaci, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,lovire sau alte violențe și ,purtare abuzivă. Cei patru bărbați au fost încarcerați în Arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și instanței competente”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Printre cei reținuți este și un silvicultor de la Ocolul Silvic Privat Dealu Negru, în cazul lui fiind făcută încadrarea și pe infracțiunea de purtare abuzivă. Cătălin Florean, lucrător în cadrul OS Dealu Negru, a fost primul din grupul agresor recunoscut de victime. Este considerat cel care a inițiat acțiunea, inclusiv umilirea lui Boșutar. Încadrarea făcută deocamdată pe cele două fapte – loviri sau alte violențe și purtare abuzivă, poate fi extinsă, dacă procurorul de caz va considera că au fost comise și alte infracțiuni. În cazul lui Boșutar, acesta ar fi fost dezbrăcat și umilit, scenele fiind filmate.

Cătălin Ioan Florean, în vârstă de 39 de ani, din comuna Panaci, este acuzat că s-a deplasat în calitate de tehnician silvic al Ocolului Silvic Dealu Negru, în locul denumit Pârâul Rusului, de pe raza comunei Panaci, însoțit de mai multe persoane, locație în care a exercitat acte de violență asupra lui Boșutar lovind cu pumnii și picioarele persoana vătămată, supunându-l totodată la tratamente degradante.

Răzvan-Daniel Dîmbu (24 de ani), din comuna Șaru Dornei, este acuzat și el de aplicarea de lovituri și de tratamente degradante.

Mai sunt acuzați că au participat direct la agresiune și Mirel Lungu, în vârstă de 44 de ani, din Panaci și Ioan Iftinca, de 28 de ani, tot din Panaci. 

Activistul și cameramanul au depus reclamațiile scrise la București, la Direcția de Investigații Criminale a Poliției Române. Ei au considerat că acolo este mai potrivit să depună reclamațiile, deși polițiștii de la Dorna au reacționat prompt în acest caz și au ajuns repede în pădure, după ce ei au cerut ajutor.

Peste 30 de polițiști, din Vatra Dornei, din Capitală și de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava au desfășurat activități investigative și de cercetare penală, în sistem integrat pentru exprimarea și obținerea calității procesuale a victimelor, dar și pentru probarea activității infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Totodată, au fost continuate activitățile de cercetare în teren, pentru completarea materialului probator cu suportul structurilor criminalistice și s-au desfășurat activități investigative complexe, pentru stabilirea cercului de suspecți și individualizarea gradului de participație penală.

Cazul activistului de mediu Tiberiu Boșutar și al celor doi cameramani care au fost încercuiți și sechestrați în pădure, în comuna Panaci, la limita cu Șaru Dornei, se dovedește a fi de o gravitate extremă, cel puțin în ceea ce-l privește pe Boșutar. Tiberiu Boșutar ar fi fost umilit în mod crunt în pădure de grupul format din cel puțin cinci agresori. Sunt detalii care nu pot fi prezentate, dar care le sunt cunoscute polițiștilor, fiind și o filmare în acest sens, realizată se pare chiar de agresori. Boșutar a spus chiar el că a fost dezbrăcat la pielea goală și umilit. Așadar, pe lângă agresiunile fizice în sine, în pădure s-a petrecut și un alt gen de agresiune, cel puțin la fel de grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru rețineri în arest în cazul agresării activistului Boșutar și a doi cameramani.
 Vizualizări articol: 4151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Patru rețineri în arest în cazul agresării activistului Boșutar și a doi cameramani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei