Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 219 (7831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șeful Cancelariei ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, va fi înmormântat la Mănăstirea Cetățuia din Iași

Duminică, 19 Septembrie 2021 (12:58:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protosinghelului David Oprea, coordonator al Cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic și slujitor al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava va fi înmormântat luni, 20 septembrie a.c., la Mănăstirea Cetățuia din Iași. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a informat, sâmbătă, că slujba de înmormântare va începe luni, la ora 12.00 și va fi oficiată de un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

Șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, a murit vineri, 17 septembrie a.c., din cauza complicațiilor produse de Covid 19, a transmis, vineri, portalul de știri doxologia.ro.

Preotul călugăr David Oprea, în vârstă de 47 de ani, a fost confirmat cu Covid la începutul săptămânii trecute. A fost internat în secția Boli Infecțioase și ulterior la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu o formă gravă de boală. La solicitarea familiei, miercuri, 8 septembrie, a fost transferat, intubat, la Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Preotul David Oprea avea titlul de protosinghel, conferit de ÎPS Calinic, încă de când era slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iași. Datele biografice publicate pe site-ul menționat arată că părintele era născut în Galați și a primit la botez numele Cezar Daniel. A urmat Liceul de Marină din Galaţi, iar după absolvirea liceului, în anul 1992, „s-a închinoviat la Mănăstirea Almaş din judeţul Neamţ”. „În luna aprilie a anului 1995 a fost tuns în monahism cu numele David, iar în luna noiembrie a anului 1996 a fost hirotonit diacon de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. (...) Începând cu anul 1997, este rânduit slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, fiind numit coordonator al cabinetului Înaltreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Clericul a fost licenţiat în Psihologie şi Asistenţă Socială, în perioada 1998-2002, absolvind cursurile Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi. În perioada 2005-2009, a absolvit şi cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Piteşti şi a obţinut licenţa în Teologie Pastorală cu teza „Rolul duhovnicului în Ortodoxie”, coordonator ştiinţific fiind prof. conf. univ. dr. Nicolae Brânzea. În anul 2009, la sărbătoarea Bunei Vestiri, prăznuită la Mănăstirea Sihăstria Voronei, a fost hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. A lucrat la redactarea şi tehnoredactarea cărţilor scrise sau coordonate de către Părintele Arhiepiscop. În data de 4 mai 2018, părintele David Oprea a fost hirotesit protosinghel de către IPS Calinic, cu binecuvântarea și din încredințarea Părintelui Mitropolit Teofan”, potrivit doxologia.ro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șeful Cancelariei ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, va fi înmormântat la Mănăstirea Cetățuia din Iași.
 Vizualizări articol: 3287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șeful Cancelariei ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, va fi înmormântat la Mănăstirea Cetățuia din Iași0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei