Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 219 (7831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surse – Cei patru agresori ai lui Boșutar vor fi puși în libertate

Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 (16:50:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei patru reținuți în arest în cazul agresării activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi cameramani care îl însoțeau, se vor întoarce în libertate, sub măsura controlului judiciar. Din informațiile pe care le avem, neoficiale, dar foarte credibile, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei nu va solicita arestarea preventivă a niciunuia din cei patru. Am încercat să obținem și un punct de vedere oficial, însă nici pe numărul de fix de la unitatea de parchet de la Vatra Dornei și nici pe mobilul purtătorului de cuvânt, nu a fost de găsit vreun procuror (n.r. ulterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a emis un comunicat de presă, în care confirmă relatarea inițială în exclusivitate a Monitorul de Suceava).

Decizia, care pare extrem de revoltătoare la prima vedere, se bazează pe faptul că la încadrările făcute până acum, respectiv loviri și alte violențe și purtare abuzivă (ultima doar în cazul celui care este inginer silvic) limitele de pedeapsă sunt prea mici pentru a se solicita arestarea preventivă. Despre tâlhărie și lipsire de libertate nu s-a putut pune problema pentru că victimele au fost doar deposedate de bunuri, nu și prădate și erau pe proprietatea ocolului silvic privat. Cei patru ar urma să fie plasați totuși sub control judiciar, având impus un grafic de supraveghere.

Printre cei reținuți este și un silvicultor de la Ocolul Silvic Privat Dealu Negru, în cazul lui fiind făcută încadrarea și pe infracțiunea de purtare abuzivă. Cătălin Florean, lucrător în cadrul OS Dealu Negru, a fost primul din grupul agresor recunoscut de victime. Este considerat cel care a inițiat acțiunea, inclusiv umilirea lui Boșutar.

Cătălin Ioan Florean, în vârstă de 39 de ani, din comuna Panaci, este acuzat că s-a deplasat în calitate de tehnician silvic al Ocolului Silvic Dealu Negru, în locul denumit Pârâul Rusului, de pe raza comunei Panaci, însoțit de mai multe persoane, locație în care a exercitat acte de violență asupra lui Boșutar lovind cu pumnii și picioarele persoana vătămată, supunându-l totodată la tratamente degradante. Răzvan-Daniel Dîmbu (24 de ani), din comuna Șaru Dornei, este acuzat și el de aplicarea de lovituri și de tratamente degradante. Mai sunt acuzați că au participat direct la agresiune și Mirel Lungu, în vârstă de 44 de ani, din Panaci și Ioan Iftinca, de 28 de ani, tot din Panaci. Cei patru amintiți mai sus sunt cei care au fost reținuți.

Activistul și cameramanul au depus reclamațiile scrise la București, la Direcția de Investigații Criminale a Poliției Române. Ei au considerat că acolo este mai potrivit să depună reclamațiile, deși polițiștii de la Dorna au reacționat prompt în acest caz și au ajuns repede în pădure, după ce ei au cerut ajutor. Polițiștii au făcut mari eforturi pentru a aduna în câteva ore nu mai puțin de 12 suspecți, care ar fi fost de față la comiterea faptelor. Foarte probabil, ancheta se va extinde și pentru alte fapte, gen amenințare și distrugere.

Cazul activistului de mediu Tiberiu Boșutar și al celor doi cameramani care au fost încercuiți și sechestrați în pădure, în comuna Panaci, la limita cu Șaru Dornei, se dovedește a fi de o gravitate extremă, cel puțin în ceea ce-l privește pe Boșutar. Tiberiu Boșutar ar fi fost umilit în mod crunt în pădure de grupul format din cel puțin cinci agresori. Sunt detalii care nu pot fi prezentate, dar care le sunt cunoscute polițiștilor, fiind și o filmare în acest sens, realizată chiar de agresori. Aceștia s-au mai apucat apoi și să distribuie filmarea între ei și altor persoane din Dorna. Boșutar a spus chiar el că a fost dezbrăcat la pielea goală și umilit. Așadar, pe lângă agresiunile fizice în sine, în pădure s-a petrecut și un alt gen de agresiune, cel puțin la fel de grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surse – Cei patru agresori ai lui Boșutar vor fi puși în libertate.
 Vizualizări articol: 3082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Surse – Cei patru agresori ai lui Boșutar vor fi puși în libertate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei