Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 219 (7831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precizare

Fondul forestier în care au fost agresați Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști este administrat de un ocol silvic privat, din Bistrița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Silvicultorii suceveni condamnă terifiantul incident petrecut joi seară într-o pădure din județul Suceava, când Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști, Mihai Dragolea şi Radu Constantin Mocanu, care filmau un documentar despre tăierile ilegale, au fost atacați și bătuți de un grup de oameni, estimați de ei la aproximativ 20, la fel ca și toate agresiunile înfăptuite până acum împotriva personalului silvic, unele soldate chiar cu moartea celor care păzeau pădurea.

În același timp, reprezentanții Direcției Silvice Suceava au venit cu o serie de precizări referitoare la incident, pentru a nu se crea confuzii în privința atacatorilor, mai ales că printre afirmațiile celor bătuți se regăsește și una că printre atacatori se aflau și persoane cu uniforme de silvicultori.

Direcția Silvică Suceava precizează faptul că suprafața de pădure în care a avut loc incidentul menționat nu se află în administrarea acesteia.

“În cursul zilei de 16 septembrie 2021, în apropierea localității Panaci, o persoană fizică împreună cu doi cameramani au fost agresați de un grup de cetățeni din zonă, în timp ce se aflau pe o proprietate privată cu intenția de a filma posibile încălcări ale legislației silvice.

Suprafața respectivă este proprietatea unei persoane fizice și se află în administrarea unui OCOL SILVIC PRIVAT.

Nici un angajat al Direcției Silvice Suceava nu a fost implicat în acest incident petrecut pe raza OCOLULUI SILVIC PRIVAT”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții RNP – Romsilva.

Mai mult, Direcția Silvică Suceava condamnă agresiunile împotriva personalului silvic și a altor persoane fizice, venind și cu o situație actualizată a cazurilor petrecute recent.

 

 

“În ultimii ani, agresiunile împotriva personalului silvic făcute de cei care comit delicte silvice s-au înmulțit. În ultimii cinci ani, 37 de angajați ai Direcției Silvice Suceava au fost agresați fizic, unii dintre ei cu urmări grave. Îngrijorător este faptul că numai în anul 2021, până la această dată, am înregistrat 11 agresiuni asupra angajaților noștri.

Direcția Silvică Suceava colaborează cu organele abilitate în vederea diminuării tăierilor ilegale de arbori și sancționării tuturor abaterilor de la legislația silvică în vigoare”, a transmis conducerea Direcției Silvică Suceava.

Din verificările făcute de Monitorul de Suceava, zona în care s-a petrecut incidentul de joi seara se află în administrarea Ocolului Silvic privat Dealu Negru, cu sediu la Orheiu Bistriței.

De altfel, în primele mărturii, din Ambulanță, ale lui Tiberiu Boșutar, pe când era transportat spre spital, a rezultat faptul că a mai fost acolo și îi cunoștea pe unii dintre atacatorii săi.

De altfel, există și o filmare făcută de Tiberiu Boșutar în decembrie 2020, intitulată “Dezastrul din Ocolul Silvic Dealu Negru”, în care spune că a identificat sute de cioate nemarcate, care ulterior reclamațiilor sale, au devenit marcate, fiind “acoperit” furtul din pădure. La vremea respectivă, principalii vinovați indicați de el erau pădurarul titular de canton și inginerul care avea “la mână” ciocanul de marcat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondul forestier în care au fost agresați Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști este administrat de un ocol silvic privat, din Bistrița.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fondul forestier în care au fost agresați Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști este administrat de un ocol silvic privat, din Bistrița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei