Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 219 (7831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 150 de copii au jucat rugby-touch, la Berchișești

Duminică, 19 Septembrie 2021 (19:21:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aproximativ 150 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, băieți și fete, au jucat duminică rugby, la Berchișești, în cadrul Turneului de mini-rugby “Viorel Lucaci”, eveniment ajuns la cea de-a IX-a ediție și devenit deja unul de tradiție pentru sportul sucevean.

La întrecerea sportivă care a durat mai bine de trei ore au participat echipe de la Iași și Piatra Neamț, de la CSȘ Gura Humorului, respectiv CSM Suceava, dar și de la mai multe școli din județ: Putna, Cornu Luncii, Salcea, Plopeni, Fălticeni și, nu în cele din urmă, Berchișești.

Competiția, care poartă numele fostului căpitan al echipei de rugby Steaua București și fost component al reprezentativei României la rugby Viorel Lucaci, a început în jurul orei 11.00, pe terenul sportiv al Complexului Turistic “Comoara Bucovinei” din satul Corlata.

Organizatorii au împărțit meciurile în patru categorii de vârstă: U8, U10, U12 și U14, iar fiecare partidă a constat în două reprize de cinci minute și o pauză de un minut între ele. S-a jucat în sistem rugby-touch, fără placaje și contacte dure între jucători.

 

 

 

După aproximativ o oră de joc, a început să plouă tot mai tare, iar organizatorii au mutat o parte dintre jocuri (cele de la categoriile U8, U10 și U12) în sala de sport a școlii din Berchișești, pe terenul sintetic de la Corlata rămânând doar cei de la categoria sub 14 ani.

 

Din nefericire, fostul mare sportiv Viorel Lucaci, cetățean de onoare al comunei Berchișești (din 2006), în prezent antrenor secund al echipei de rugby Steaua București, nu a putut fi prezent duminică în localitatea sa natală, din cauza unor probleme personale.

În ciuda vremii capricioase, atmosfera la fața locului a fost una foarte plăcută, atât pe cele două terenuri pe care s-au jucat meciurile, cât și pe margine.

În tribuna acoperită a complexului sportiv a fost prezentă, ca la fiecare ediție de altfel, și primărița comunei Berchișești, Violeta Țăran, care a ținut să completeze personal diplomele pentru toți participanții. Aproximativ 150, după cum am scris și mai sus. Pe lângă diplome, copiii au fost recompensați cu dulciuri, dar și tricouri personalizate cu Turneul „Viorel Lucaci”, iar cluburile participante au primit câte o plachetă. “Ca și la celelalte ediții, participarea numeroasă a copiilor arată că astfel de competiții sunt bine-venite și benefice pentru elevi, în atragerea lor către sport, mulți dintre ei alegând să practice rugby-ul în continuare”, a declarat primarul Violeta Țăran, implicată încă de la începutul acestui turneu în organizarea lui.

Andrei Varvaroi, antrenor în cadrul CSȘ Gura Humorului, și inițiator al acestei competiții devenită deja tradiție, confirmă că succesul acestui turneu s-a reflectat în numărul tot mai mare de copii care au venit și vin în continuare să practice rugby-ul.

“Am și în echipa de Under19 sportivi care au luat parte la acest turneu, încă de la prima ediție. Sunt mulți tineri care au început să joace rugby la Turneul <Viorel Lucaci>. Iar faptul că din zona Berchișești sunt mulți copii care practică deja acest sport nu e o coincidență”, ne-a declarat antrenorul Varvaroi.

Trebuie menționat că evenimentul de duminică a fost organizat de către Primăria Berchișești, alături de Federația Română de Rugby, Direcția de Dezvoltare Moldova Nord și Fundația “Te Aud România”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 150 de copii au jucat rugby-touch, la Berchișești.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproximativ 150 de copii au jucat rugby-touch, la Berchișești5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei