Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 216 (7828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încadrare din sursă externă

Sucevenii din „civilie” au șansa de a intra în poliție, direct ca ajutori de șefi de post

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliția Română a anunțat la începutul acestei săptămâni că scoate la concurs 412 posturi de ajutor șef de post, prin încadrare directă din sursă externă, în scopul reducerii deficitului de personal. Zece dintre posturi sunt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Aceste posturi sunt destinate așadar exclusiv oamenilor care nu au mai avut până acum legătură cu poliția. Ei nu vor avea de trecut prin școli de poliție, ci doar prin examen de legislație și probă de evaluare a aptitudinilor fizice. Candidații trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (în urma examinărilor și evaluărilor care se vor efectua).  

Înscrierile se fac în perioada 13-24 septembrie și este de așteptat ca interesul să fie unul foarte mare. De altfel, acest interes s-a simțit deja din prima zi în care se fac înscrierile.   

Criteriile de selecție sunt foarte puțin restrictive, în sensul că nu sunt limite de vârstă sau înălțime, iar ca nivel de studii este nevoie doar de studii medii, cu diplomă de bacalaureat.

Interesantă este și formularea de ”ajutor de șef de post”, pe care unii o pot asimila cu o funcție de mic șef. Pentru a lămuri lucrurile, subliniem că la fiecare post de poliție există un șef de post, alături de încă unul-doi-maxim trei lucrători, care sunt toți ajutor de șef de post. Nu este așadar vorba de altceva decât de un post de agent de poliție.

Posturile scoase la concurs sunt la posturile de poliție Forăști, Burla, Horodnic de Sus, Valea Moldovei, Sadova, Coșna, Brodina, Dornești, Mușenița și Ulma. Conducerea poliției județene a ales aceste zone în care există deficit de personal, cu acoperire pentru toate secțiile rurale din județ. Se poate observa că sunt, pe de o parte, posturi comunale din zona de munte, de care mulți polițiști se feresc, iar pe de altă parte posturi comunale unde sunt probleme destul de greu de gestionat, cum sunt cele cu comunități mari de romi.

Un agent de poliție debutant poate câștiga undeva la 3.200-3.600 de lei ori chiar până în 4.000 de lei pe lună, aici intrând și sporurile și norma de hrană.  

În paralel cu aceste încadrări din sursă externă, în această perioadă Inspectoratul de Poliție Județean a organizat și recrutare de candidați pentru școlile de agenți de poliție.

Înscrierile s-au făcut până ieri, iar cu câteva ore înainte de expirarea termenului limită erau 408 suceveni înscriși pentru școlile de agenți de poliție, din care 352 pentru Școala de la Câmpina.

Deficitul de personal din Poliția Română, evident și la IPJ Suceava, este cauzat în special de valurile de pensionări din ultimii ani, iar în unele județe și de numărul destul de mare de demisii ale unor polițiști. În Suceava sunt câteva cazuri de polițiști care au decis să își dea demisia, chiar și după 10-15 ani de muncă de poliție, însă totuși nu foarte multe.

Revenind la concursul pentru cele zece posturi cu încadrare din sursă externă, printre criteriile eliminatorii impuse se numără condiția ca cei în cauză să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani, să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ţinuta de vară (condiție ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale, în cazul candidatului declarat ”admis”), să dețină permis categoria B.  

Toate detaliile despre aceste concursuri se pot obține pe

https://sv.politiaromana.ro/ro/carier/posturi-scoase-la-concurs/anunt-privind-organizarea-concursului-de-incadrare-directa-din-sursa-externa-a-unui-numar-de-10-posturi-vacante-de-agent-de-politie-ajutor-sef-post-din-cadrul-ipj-suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii din „civilie” au șansa de a intra în poliție, direct ca ajutori de șefi de post.
 Vizualizări articol: 6224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii din „civilie” au șansa de a intra în poliție, direct ca ajutori de șefi de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei