Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 216 (7828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reprezentanți ai Școlii Doctorale de Științe Sociale și Umaniste din USV, la Summitul mondial SI4SI

Miercuri, 15 Septembrie 2021 (15:08:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Centrului de Etică, Filosofie şi Inginerie în Societate (C-EPHES) din cadrul Școlii Doctorale de Științe Sociale şi Umaniste din USV participă în aceste zile la Summitul mondial SI4SI, organizat de Societatea Internaţională pentru Studiul Informației/International Society for the Study of Information. Universitatea suceveană este singura instituție de învățământ superior din România invitată să participe la acest eveniment mondial, USV fiind de altfel singura în cadrul căreia funcționează o școală doctorală de filosofie specializată în confluența domeniilor Filosofie şi Inginerie.

Evenimentul se derulează în perioada 12-19 septembrie în regim online, Summitul mondial 2021 având tema „Studiul Informaţiei pentru beneficiul umanității: Să învățăm din trecut şi să construim pentru noua normalitate”/Information Study for the Benefit of Humanity: Learning from the Past and Building the New Normal, sub coordonarea principală a profesorului Marcin J. Schroeder, de la Universitatea Tohoku, din Japonia. ( https://summit-2021.is4si.org/). Programul ediției din acest an include şi o conferință cu tema „Filosofie şi computing”/Philosophy and Computing, coordonată de Peter Boltuc, de la Universitatea Northern Illinois, S.U.A.  La invitația profesorului Boltuc, cei din cadrul centrului C-EPHES din USV vor organiza vineri, 17 septembrie 2021, două panel-uri pe teme de actualitate. Acestea reprezintă o  continuare a conferințelor PHEADE organizate în ultimii 12 ani de către Societatea Română de Filosofie, Inginerie şi Tehnoetică (SRFIT) şi de Centrul de Cercetare în Filosofie, Inginerie şi Etică pentru Societate (C-EPHES).  Temele prezentate de doctoranzii suceveni sunt: „Așteptând prima Inteligență Artificială înscrisă la un  program de studii (universitare) din domeniile filosofiei, științelor sociale şi disciplinelor umaniste”/Waiting for the first AI enrolled in a philosophy/social sciences/humanities program, programat între orele 16:10-18:10  și  „Pentru o etnologie a moralităților”/For an ethnology of AGIs moralities, cu derulare a prezentării între orele. 18:10 - 20:15.

Cele două activități sunt organizate de prof.univ.dr. Viorel Guliciuc, coordonator al Centrului C-EPHES din cadrul USV, iar printre participanți se vor număra cercetători renumiți din S.U.A., Franța, India, Italia, un membru al comitetului editorial al revistei ”Immortalists”, precum şi trei dintre cercetătorii C-EPHES.

Cei interesați pot participa utilizând următoarele detalii de conectare (sau legăturile de rezervă de mai jos):

https://bcg.zoom.us/j/96084787469?pwd=ZVdERjh0TmRkZU1kN0hmNnpyNEJxUT09​

Meeting Web address: https://bcg.zoom.us/join

Meeting ID: 960 8478 7469

Passcode: 4022170919

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanți ai Școlii Doctorale de Științe Sociale și Umaniste din USV, la Summitul mondial SI4SI.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reprezentanți ai Școlii Doctorale de Științe Sociale și Umaniste din USV, la Summitul mondial SI4SI5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei