Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 200 (7812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învățământ

Președintele Klaus Iohannis a confirmat deschiderea școlilor pe 13 septembrie, cu prezența fizică a tuturor elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, 26 august, după o întâlnire cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, că școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezența fizică a tuturor elevilor. Se vor respecta măsurile de protecție deja cunoscute: purtarea măștilor de protecție în spațiile închise, doar măști medicale, distanțarea socială și aerisirea încăperilor în care se fac ore. În cazul în care rata de infectare cu COVID-19 va trece de 6 la mia de locuitori, a mai completat Klaus Iohannis, școala din localitatea respectivă va trece complet în online. Autoritățile iau în calcul, în prezent, două posibile scenarii în cazul școlilor din localitățile unde rata de infectare cu COVID-19 va trece de 6 la mia de locuitori: trecerea complet în online a tuturor elevilor sau trecerea în online doar a celor nevaccinați și netrecuți prin boală, cu posibilitatea ca cei vaccinați să vină în continuare fizic la școală.

 

”Avem un element esențial care ne poate oferi garanția că școlile vor funcționa normal - vaccinarea anticovid”

Din păcate, a spus președintele României, școala va începe al doilea an consecutiv sub spectrul pandemiei. „Anul trecut ne-a arătat că procesul educațional trebuie să se desfășoare cât se poate de mult cu prezență fizică.Accesul limitat la educație are efecte negative semnificative în primul rând pentru generațiile tinere, private de o dezvoltare normală atât în planul formării de competențe, cât și al interacțiunii umane. Se poate ajunge chiar să aibă consecințe dramatice pe termen lung”, a declarat Klaus Iohannis, completând că, față de anul trecut, „avem un element esențial care ne poate oferii garanția că școlile vor funcționa normal. Vaccinarea anticovid este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor, studenților și a cadrelor didactice”. El a făcut un apel către părinți și către personalul din învățământ să se vaccineze, „să arătăm că ne pasă cu adevărat de școală și de copii și să ne vaccinăm. În acest fel ne protejăm și pe noi înșine, și pe cei mici, care nu au vârsta necesară pentru a se putea imuniza”. Pentru buna funcționare a școlilor, a învățământului, președintele României a solicitat tuturor actorilor implicați, în special Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, dar și autorităților locale, „să colaboreze pentru ca toate măsurile posibile care să garanteze siguranța copiilor și a cadrelor didactice să fie puse în practică în mod rapid și prioritar”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele Klaus Iohannis a confirmat deschiderea școlilor pe 13 septembrie, cu prezența fizică a tuturor elevilor.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele Klaus Iohannis a confirmat deschiderea școlilor pe 13 septembrie, cu prezența fizică a tuturor elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei