Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 199 (7811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Campanie pentru sănătate

Evaluare gratuită a riscului de obezitate și diabet, inclusiv pentru copii, la Universitatea „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) va desfăşura luni, 30 august a.c., în faţa corpului A, începând cu ora 9.00, o campanie publică pentru a evalua starea de sănătate din cadrul populaţiei generale și pentru a le oferi participanţilor sfaturi legate de starea lor de sănătate, în special pentru risc de supraponderalitate/ obezitate și diabet de tip 2. Prorectorul instituției academice, prof.univ.dr. Mihai Dimian, a declarat că este vorba despre un proiect derulat de USV în parteneriat cu Universitatea Națională Precarpatică “Vasyl Stefanyk”, din Ivano-Frankivsk, Ucraina, finanțat de Uniunea Europeană. În cadrul proiectului, o componentă se adresează instruirii avansate a câte unui grup de 25 de medici de familie din județul Suceava și din Ivano-Frankivsk și o altă componentă vizează evaluarea stării de sănătate a populației și consiliere, prin așa-numita „clinică mobilă” (Health on Wheels).

Această campanie publică se adresează atât adulţilor, cât și copiilor. „Important este ca populația să fie informată asupra riscului reprezentat de obezitate și să fie identificate cazurile de pre-diabet, care pot fi prevenite. Beneficiarii vor fi evaluaţi la faţa locului, iar rezultatele vor fi procesate și interpretate în câteva minute, după care li se va oferi un feedback personalizat cu privire la starea lor de sănătate actuală și măsurile preventive pentru evitarea sau diminuarea riscului de obezitate și diabet”, a arătat prof. Dimian. Pliantele şi broşurile informative care conțin sfaturi legate de alimentația sănătoasă și exerciții fizice vor fi oferite tuturor persoanelor care participă la clinica Health on Wheels, indiferent dacă sunt de acord sau nu să li se facă măsurătorile de sănătate.

Potrivit prorectorului USV, din luna mai a acestui an echipa care implementează proiectul a avut astfel de campanii în localitățile Suceava (în campusul USV), Ilișești, Șcheia, Moara și Sf. Ilie, în cadrul cărora au fost evaluate 202 persoane. Au fost identificate 35 de persoane cu risc crescut pentru prediabet și diabet zaharat și 83 de persoane cu risc crescut pentru suprapondere și obezitate.

Prof. Mihai Dimian a subliniat că anual peste 5 milioane de decese sunt asociate obezităţii, mai multe decât cele asociate Covid-19 de la începutul pandemiei.

Proiectul derulat în parteneriat de universitatea din Suceava și cea din Ivano-Frankivsk se numește „Personalized prevention tools in obesity and diabetes – a joint Romanian-Ukrainian programme of health education (PrePOD)”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaluare gratuită a riscului de obezitate și diabet, inclusiv pentru copii, la Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Evaluare gratuită a riscului de obezitate și diabet, inclusiv pentru copii, la Universitatea „Ștefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei