Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 199 (7811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Deputații AUR de Suceava iau atitudine față de violențele migranților din Franța asupra cetățenilor români

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR de Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, i-au transmis o interpelare premierului Florin Cîțu, în care îi atrag atenția acestuia cu privire la violențele migranților din Franța asupra cetățenilor români. Cei doi deputați au arătat că în prezent există o situație foarte gravă, care de mai bine de zece ani afectează integritatea fizică și psihică a șoferilor de camioane români care sunt nevoiți să ajungă în Marea Britanie prin terminalul din portul Calais. „Problemele sunt cauzate de miile de migranți ilegali stabiliți pe malul francez al Canalului Mânecii care încearcă prin orice mijloc să ajungă în Marea Britanie. În trecut, migranții se apropiau de această zonă la adăpostul întunericului, între timp, aceștia se năpustesc în plină zi asupra vehiculelor cu marfă care traversează Canalul în Marea Britanie, intimidând și amenințând șoferii, totul sub ochii autorităților franceze”, se arată în interpelare. Cei doi deputați au arătat că șoferii profesioniști încep să evite această rută deoarece se tem pentru integritatea lor corporală sau de pedepsele aplicate de autorități în cazul în care găsesc migranți în remorca vehiculului, în multe cazuri fără știrea șoferilor.

Dorel Acatrinei a amintit că România a fost zguduită, în data de 16 mai, de tragedia care s-a produs într-o parcare de pe autostrada A28 din Franța. El a precizat că în noaptea de 15 spre 16 mai, brăileanul Mihai Spătaru, şofer profesionist de tir, se afla într-o parcare de pe autostrada A28 din Franţa, împreună cu soţia sa, cu care făcea echipaj pe un camion. „La un moment dat, Mihai i-a spus soţiei că merge la toaletă, iar apoi se va duce să verifice dacă încărcătura este în regulă și dacă lacătul remorcii este intact. Imediat după ce a coborât şi a ajuns în spatele tirului, românul de doar 39 de ani a fost atacat cu o sabie şi înjunghiat de două ori, în inimă şi spate”, a precizat Acatrinei, care a mai adăugat că ceilalți șoferi nu au sărit în ajutor, probabil de frică să nu fie atacați la rândul lor. El a mai spus că tragedia s-a produs în contextul în care Franța devine una dintre cele mai periculoase zone de tranzit pentru șoferii români, oameni care devin victime ale hoților de motorină sau migranților din zona Calais. La rândul său, Florin Pușcașu a atras atenția că autoritățile franceze afișează un grad ridicat de toleranță față de acești migranți, permițându-le chiar să-și construiască case din cartoane la marginea autostrăzii, iar în situațiile în care sunt găsiți ascunși prin diverse compartimente ale camioanelor, sunt eliberați fără alte sancțiuni. „Față de această situație solicităm deschiderea unor canale de comunicare, la nivel de prim-ministru, între Romania și Franța care să aibă ca obiectiv măsuri concrete și monitorizarea violențelor produse de migranți, precum și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație pentru descurajarea violențelor și dacă acestea nu vor avea eficiență solicităm să ridicați chestiunea la nivelul organismelor Uniunii Europene”, a spus Pușcașu. El a mai spus că prin aceeași interpelare, AUR Suceava vrea să afle de la Florin Cîțu ce măsuri concrete are în vedere pentru prevenirea și evitarea unor incidente similare, dar și dacă va susține familia Spătaru după tragedia din Franța.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR de Suceava iau atitudine față de violențele migranților din Franța asupra cetățenilor români.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputații AUR de Suceava iau atitudine față de violențele migranților din Franța asupra cetățenilor români5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei