Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 199 (7811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alternativă

Expirarea buletinului și criza de plastic obligă sucevenii să-și facă pașaport dacă vor să meargă în străinătate, inclusiv în țările UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei cărora le expiră buletinul de identitate și trebuie să meargă în străinătate în această perioadă au nevoie de pașaport pentru a putea călători, inclusiv în țările Uniunii Europene. Criza de material plastic pentru tipărirea cărților de identitate, înregistrată la nivel național încă de la începutul acestui an, nu a fost nici acum rezolvată.

Dacă în țară actul de identitate expirat poate fi folosit fără probleme pe durata stării de alertă și încă  90 de zile după aceasta, pentru a trece granița este nevoie de un document în termen de valabilitate. Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, că Direcţia Municipală de evidenţă a persoanelor din Primăria Suceava are trimise spre tipărire 1.000 de cărți de identitate și mai are peste 1.400 în așteptare. „Ni s-a spus că săptămâna aceasta vom primi 250 de cărți de identitate dintre cele 1.000 trimise la tipărire, iar săptămâna viitoare, încă 400. Dacă ar fi plastic nu ar fi nici o problemă, dar așa durează circa o lună până solicitantul primește cartea de identitate”, a spus Harșovschi. Pentru cetățenii care se află într-o situație deosebită, cu probleme medicale sau care trebuie să efectueze o deplasare urgentă în străinătate, probate cu acte doveditoare în acest sens, eliberarea buletinului durează aproximativ o săptămână și jumătate, potrivit viceprimarului, care a subliniat că în cazul cărților de identitate nu există taxă de urgență.

Pentru cei care trebuie să călătorească în state ale Uniunii Europene și nu au carte de identitate valabilă, pașaportul este alternativa cea mai sigură, chiar dacă mai scumpă, respectiv 258 de lei, față de 7 lei, cât costă eliberarea buletinului și 1 leu cartea provizorie de identitate. Comisarul-șef Lidia Grigoraș, șefa Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava, a precizat că din data de 1 martie 2020, pe durata stării de alertă, pașaportul poate fi solicitat și cu carte de identitate expirată. Ea a spus că utilizarea pașapoartelor este mai avantajoasă deoarece valabilitatea este de 10 ani, sunt biometrice, iar posesorii acestora pot călători în orice țară, nu doar în statele UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expirarea buletinului și criza de plastic obligă sucevenii să-și facă pașaport dacă vor să meargă în străinătate, inclusiv în țările UE.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Expirarea buletinului și criza de plastic obligă sucevenii să-și facă pașaport dacă vor să meargă în străinătate, inclusiv în țările UE3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei