Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 198 (7810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concerte

„Rădăcini” – turneul care aduce muzica românească mai aproape de tineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Klavier ART organizează, în perioada 30 iulie - 29 august 2021,  turneul de concerte „Rădăcini”, turneu organizat cu scopul de a aduce muzica românească mai aproape de tineri, într-o tonalitate contemporană. Mai mult decât atât, în cadrul turneului organizatorii își doresc să valorifice, pe lângă compoziții în primă audiție, o formulă camerală rar exploatată în România – vioară și pian la patru mâini.

Programul turneului cuprinde concerte la București, Darabani, Dorohoi, Fălticeni, Horodnic de Sus, Ipotești, Liveni, Putna, Rădăuți, Siret, Sinaia și Tescani. Proiectul, cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, își dorește să contribuie la o mai bună înțelegere a fenomenului muzical clasic de către publicul tânăr aflat în zone ale țării mai îndepărtate de circuitul muzical curent, să reconecteze trecutul cu prezentul, care pare că tinde să își uite rădăcinile. „Astfel, la ideea rădăcinilor am ajuns pornind de la câteva întrebări: Cum ar fi să ne cântăm rădăcinile? Oare așa s-a gândit și micul Jurjac (George Enescu)? Oare tinerii își cunosc rădăcinile muzicale? Prin urmare, am decis să-i conectăm pe tineri cu muzica românească arhaică într-o manieră contemporană și să ne cântăm rădăcinile pornind de la muzica populară și de la George Enescu, ceea ce a determinat compozițiile de anul acesta”, a declarat Corina Răducanu, membru al Consiliului Director al Asociației Klavier ART.

 

Lucrări în primă audiție, compuse anul acesta – Oltenisme la patru mâini și Rapsodia Moldavă de Marius Sireteanu

Tinerii soliști Andrei Mihail Radu, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu vor încânta publicul cu două lucrări în primă audiție, compuse anul acesta – Oltenisme la patru mâini și Rapsodia Moldavă de Marius Sireteanu, alături de unica lucrare pentru vioară și pian la patru mâini a lui George Enescu – Pastorală, Menuet trist și Nocturnă. Cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, în proiect este integrată o expoziție a Muzeului Național „George Enescu” din București.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Rădăcini” – turneul care aduce muzica românească mai aproape de tineri.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Rădăcini” – turneul care aduce muzica românească mai aproape de tineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei