Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 198 (7810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Oprit de poliție

12 oameni în picioare, într-un microbuz plecat din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul Rutier Suceava au fost angrenați, ieri dimineață, într-o acțiune de control cu efective sporite împreună cu inspectori ai Registrului Auto Român, fiind făcute verificări pe mai multe linii, inclusiv legate de starea tehnică a mașinilor, dar și de transportatorii de persoane.

Un caz grav de punere în pericol a călătorilor, prin supraîncărcare, a fost depistat pe E 85, la Pătrăuți, unde a fost oprit pentru control un microbuz de transport persoane care circula pe ruta Suceava-Măriței-Iaslovăț.

Spre surprinderea polițiștilor, microbuzul era încărcat până la refuz de oamenii care stăteau lipiți unul de altul, ca sardelele, în picioare.

Nu mai puțin de 27 de oameni erau în respectivul microbuz.

După verificarea ulterioară a documentelor s-a stabilit că mașina avea în certificat 15 locuri prevăzute pentru transportul pasagerilor. Așadar, erau transportați 12 pasageri în plus, în picioare.

Cei 12 călători au fost dați jos din microbuz.

În baza HG 69/2012, privind încălcările cu caracter contravențional ale prevederilor Regulamentului Parlamentului European și ale Consiliului pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, șoferul urma să fie amendat cu 9.000 de lei. Amenda i se aplică șoferului, pe persoană fizică, și nu firmei, pentru încălcare articolului 3, punct 25 din HG 69/2012, respectiv pentru „nerespectarea de către conducătorul auto a obligației de a efectua transport rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare/certificatul de clasificare”. 

Mulți dintre călătorii din microbuz s-au arătat deranjați că au fost dați jos din mașină și le-au cerut polițiștilor chiar să îi ducă acasă. Din păcate, nu s-ar ajunge la astfel de episoade foarte neplăcute dacă transportatorii ar respecta măcar în mare legea și ar căuta soluții pentru a-și adapta vehiculele la cerere, pe anumite intervale orare.

Acest caz este doar cel extrem, însă nu și singurul cu privire la transportatorii de persoane amendați ieri de echipele de control ale poliției rutiere.

Pe E 85, sectorul Suceava-Fălticeni, un microbuz care circula pe această rută transporta trei adulți și un copil în picioare. Și în acest caz amenda este tot de 9.000 de lei.

Comisarul-șef Petrică Jucan, șeful Serviciului de Poliție Rutieră Suceava, a transmis un avertisment cu privire la transportatorii de persoane, mai ales cei cu microbuze, care de multe ori circulă supraîncărcați. Șoferii care acceptă în mașini mai mulți călători decât numărul de locuri sunt direct răspunzători din punct de vedere al legislației, inclusiv celei penale, în caz de accident rutier. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 oameni în picioare, într-un microbuz plecat din Suceava.
 Vizualizări articol: 7409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
12 oameni în picioare, într-un microbuz plecat din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei