Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 188 (7800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

CJ a recepţionat şase kilometri de drum modernizat între Panaci şi Glodu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la recepţia finală a lucrărilor de modernizare a şase kilometri de drum judeţean între localităţile Panaci şi Glodu. Gheorghe Flutur a spus că investiţia este a Consiliului Judeţean şi a fost începută în anul 2018. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 13 milioane de lei, finanţată prin PNDL.

„Sunt şase kilometri de drum judeţean care sunt de fapt o continuare a proiectului mare pe care noi l-am început pe ruta Vatra Dornei – Panaci - Bilbor. În 2010 noi am avut o investiţie pe 22 de kilometri, acum mai recepţionăm 6, ceea ce înseamnă 28 de kilometri. Lăţimea acestui drum pe care îl modernizăm este de opt metri, şase de asfalt şi un metru stânga şi dreapta sunt acostamentele. Din câte ştiu sunt 22 de podeţe transversale, avem peste cinci kilometri de şanţuri şi rigole şi peste 2,5 kilometri de ziduri de sprijin”, a precizat Gheorghe Flutur. El a adăugat că CJ Suceava va continua lucrările de modernizare şi pentru ultima porţiune de 3,7 kilometri din acest drum, până la limita cu judeţul Harghita. „Acestă investiţie, pe ultima parte, va face să legăm judeţul Suceava de Harghita, Vatra Dornei de Topliţa şi legătura între zona Dornelor şi viitoarea Autostradă 8, de la Topliţa. Este o mare investiţie pentru Țara Dornelor”, a arătat șeful administrației județene.

El a subliniat faptul că din punctul său de vedere această investiţie strategică va duce la o dezvoltare accelerată în primul rând a turismului, în Ţara Dornelor, în zona munţilor Călimani. ”Trebuie să recunosc aici că din punctul acesta de vedere avem de făcut foarte multe în perioada următoare. Mă refer la un Plan de Urbanism Zonal pentru dezvoltarea turistică a munţilor Călimani, cu primarii din zonă, o sistematizare şi o regândire a priorităţilor. Și va trebui să găsim finanţare şi pentru drumul care să lege această zonă de Broşteni. Şi în felul acesta poate că cea mai frumoasă şi mai pitorească zonă din ţară va fi pusă în valoare prin asfaltarea acestor drumuri”, a mai declarat Gheorghe Flutur. De asemenea, el a arătat că această investiție va însemna și dezvoltarea industrială a zonei Dornelor, cu unităţi de procesare în industria alimentară, având în vedere potențialul uriaș, cu resursele de fructe şi ciuperci şi de produse bio. „De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare ca în această toamnă să venim cu gazul metan la Vatra Dornei, care dă o nouă perspectivă de dezvoltare în Ţara Dornelor”, a mai precizat Flutur.

La rândul său, primarul din Panaci, Vasile Cozan, și-a exprimat speranța că anul viitor vor fi finalizate și lucrările la ultimul tronson al acestui drum, până la limita cu Harghita. „Ne bucurăm că avem în sfârșit realizată prima parte a drumului spre Bilbor. Așteptăm să dea Dumnezeu anul viitor să facem inaugurarea ultimului tronson. Mulțumim pentru tot ceea ce s-a făcut și Doamne ajută să terminăm și ultima parte, care este mai grea”, a spus Vasile Cozan, care a mai adăugat că își dorește ca pentru ultimul tronson să fie un constructor serios. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ a recepţionat şase kilometri de drum modernizat între Panaci şi Glodu.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ a recepţionat şase kilometri de drum modernizat între Panaci şi Glodu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei