Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 176 (7788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Banul, ochiul dracului

Inspector al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, reținut de procurorii DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un inspector din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore de procurorii DNA Iași. Suceveanul Alexandru Rebenciuc avea atribuții de control și în județul Iași, iar acuzațiile care i se aduc sunt de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

”În perioada 12 mai - 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins și primit pentru sine sau pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli. Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro, din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro. În contextul controlului fiscal desfășurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu a sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 de lei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Cu ocazia anchetei, procurorii au avut sprijin din partea Inspectoratelor Județene de Jandarmi Iași și Suceava.

În cursul zilei de joi, Alexandru Rebenciuc a fost prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistratul a respins propunerea și l-a plasat în arest la domiciliu pe inspectorul de la Antifraudă. Acesta își va petrece următoarele 30 de zile la casa mamei sale, din Călinești Cuparencu. Măsura luată ieri nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Iași.

Anchetatorii au mai făcut precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspector al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, reținut de procurorii DNA.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspector al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, reținut de procurorii DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei