Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 176 (7788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fotbalul s-a întors acasă, acolo unde trebuia să rămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oricum am întoarce-o, s-a ales praful de această calificare la Olimpiadă a fotbalului românesc. Știu că e în contradicție cu principiul lui Coubertin, ”important e să participi”, dar mai bine nu ne calificam. Fiindcă ne-am bătut joc de această calificare, după atâția ani, aproape o viață de om. Deci mai multe cicluri de viață ale unui fotbalist. Când vina e atât de disipată, condițiile,  federația, antrenorul, jucătorii, înseamnă că de fapt fiecare a mers pe burtă. Nu era dată oficială FIFA pentru a obliga cluburile să lase jucători? Poate, dar cu asta federația s-a spălat pe mâini, n-a făcut nimic în relația cu cluburile. Dar cine de acolo să dovedească abilități de negociere, cine ar putea fi o personalitate care să-și fi câștigat respectul prin ceea ce a însemnat pentru fotbalul românesc? Antrenorul... dezamăgitor, puțin spus. Selecția ca selecția, am și numit-o din prima oaste de strânsură. Putea să fi pus și el niște condiții minimale, cu demisia pe masă, dar se pare că Rădoi are o credință cam naivă în posibilitățile proprii, altfel l-ar fi lăsat pe Mutu în locul său. Iar la finalul jocului cu Noua Zeelandă, Rădoi spune că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor după acel rezultat rușinos. De acord că acel rezultat cu Coreea de Sud chiar e rușinos, dar acest 0-0 cu Noua Zeelandă nu poate fi niciodată ”la nivelul așteptărilor”. Păi nici în ceasul al doisprezecelea, când ai nevoie de victorie, iar în față o selecționată care nu e în prima sută în clasamentul FIFA, tu nu dai nici un gol, nu ai decât o ocazie (capul lui Marius Marin, la care dacă aveam iarăși noroc, îl scăpa ăla printre picioare), iar ăsta apreciezi că e nivelul așteptărilor?! Nu numai că nimeni rațional nu poate fi de acord cu asta, dar eu aș fi încă mai drastic: băieții din emisfera aialaltă aflaseră încă de la pauză că rezultatul din meciul paralel îi califică și la egal, altfel ne-ar fi presat și ne-ar fi marcat gol. Se vedea la ei capacitatea de a împinge adversarul în treimea proprie, ceea ce nouă ne-a lipsit cu desăvârșire, iar cu asta am ajuns la jucători. Or fi vrut, nu zic nu, dar erau limitați de valoare. Realitatea nu poate fi negată: dacă punem pe hârtie selecționabilii U23 care n-au participat, condimentați cu cei trei jucători admiși peste limita de vârstă, cel puțin trei sferturi din jucătorii călătoriți la Tokyo nu prindeau lotul. Păcat de entuziasmul vărsat!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbalul s-a întors acasă, acolo unde trebuia să rămână.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Fotbalul s-a întors acasă, acolo unde trebuia să rămână5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei