Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 176 (7788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cooperare

Poligon de antrenament și platformă de aterizare la Siret, în cadrul unui proiect româno-ucrainean în situații de urgență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Suceava a fost lansat joi un proiect major care privește colaborarea și instruirea comună a forțelor de pompieri de la noi și din Ucraina, un proiect în valoare de 6,6 milioane de euro, prin care, printre altele, la Siret, într-o zonă perfectă pentru exerciții comune, dar și sprijin comun, se vor realiza un poligon de antrenament și o platformă de aterizare.

Joi a avut loc conferința de deschidere a proiectului, în prezența șefilor de structuri de situații de urgență, atât din România, cât și din Ucraina, regiunile Cernăuți și Ivano-Frankivsk.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a fost reprezentat de inspectorul-șef, colonel Costică Gheață, iar dintre oficialități au vorbit despre proiect prefectul Iulian Cimpoeșu și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu.

În deschiderea conferinței a intervenit, prin sistem video, secretarul de stat Raed Arafat, care a salutat că pompierii militari din cele două țări se vor pregăti împreună, cooperarea fiind deja una tradițională, dar putând suferi în mod evident multe îmbunătățiri.  

„Îmbunătățirea nivelului de siguranță și securitate a populației în zona transfrontalieră prin intensificarea acțiunilor comune de instruire și cooperare în domeniul gestionării situațiilor de urgență” este titulatura proiectului, finanțat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, prioritatea 4.2. - ,,Sprijin pentru activităţi comune în vederea prevenirii dezastrelor naturale şi antropice, precum şi acţiuni comune în timpul situaţiilor de urgenţă”, proiect în care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență deține calitatea de Lider de proiect.

Acest proiect româno-ucrainean este finanțat de Uniunea Europeană. 

La modul concret, proiectul urmărește creșterea eficienței intervenției serviciilor de urgență în zona transfrontalieră prin dezvoltarea infrastructurilor comune de instruire și prin modernizarea dispeceratului din Ucraina. Dezvoltarea unui cadru operațional transfrontalier comun pentru situații de urgență (inclusiv intervenții în zonele montane), prin desfășurarea de sesiuni comune de instruire și exerciții de cooperare și prin elaborarea unui plan comun de cooperare. De asemenea, va crește capacitatea operațională comună a tuturor partenerilor prin achiziționarea de vehicule speciale, mijloace tehnice și echipamente.

La finalul proiectului (dată estimată decembrie 2022), la Siret va fi gata un poligon de antrenament comun, dar și o platformă de aterizare, un centru de comandă modernizat în regiunea Cernăuți și un dispecerat reabilitat la Ivano-Frankivsk.

Planul mai cuprinde creșterea capacității de intervenție comună, echipamente de intervenție noi, un set comun de proceduri pentru situațiile de urgență, personal antrenat în comun în situații de urgență etc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poligon de antrenament și platformă de aterizare la Siret, în cadrul unui proiect româno-ucrainean în situații de urgență.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poligon de antrenament și platformă de aterizare la Siret, în cadrul unui proiect româno-ucrainean în situații de urgență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei