Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 166 (7778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Campanie umanitară

Ilinca a beneficiat de peste 60 de ore de terapie și poartă acum papuci ortopedici medicinali, toate plătite din donații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ilinca, fetița în vârstă de doar 5 ani, cu grave probleme de sănătate, care avea nevoie urgent de orteze care să-i îmbunătățească mersul, este acum un copil fericit. A beneficiat de peste 60 de ore de terapie și poartă acum papuci ortopedici medicinali, reglabili, cu suport plantar, toate plătite din donații, în urma unei campanii umanitare inițiate de tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, împreună cu preotul Justinian-Remus Cojocar, coordonatorul voluntarilor, și cu sprijinul cotidianului Monitorul de Suceava.

Ilinca s-a născut cu paralizie cerebrală spastică bilaterală și picior varuus - Equin bilateral, reprezentând o deviație congenitală la nivelul piciorului, mai exact, „copilul merge cu sprijin, pe vârfuri, cu rotație internă”, după cum ne-a spus fizioterapeutul micuței, Cristina Cearcovschi, la începutul lunii martie 2021.

Acum, după terapie și achiziționareaunor papuci ortopedici medicinali, reglabili, cu suport plantar, fizioterapeutul este mult mai optimist în ceea ce o privește pe Ilinca: „Fetița care iubește foarte tare pisicile se poate juca acum fericită cu ele, deoarece, datorita implicării oamenilor cu suflet mare, generoși, a reușit să primească ortezele mult așteptate.Din punct de vedere kinetoterapeutic, copilul prezintă un progres remarcabil în ceea ce privește mersul, contactul piciorului se face în mod corect, calcă pe toată talpa, și fără să prezinte alte deviații de ax. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la bucuria acestui copil și nu numai.”

 

Întâlnire de suflet

Această campanie umanitară a fost un succes, asta însemnând că Ilinca este acum mult mai bine, bucurie pe care o resimt și specialiștii care au lucrat cu Ilinca, care s-au implicat în recuperarea ei, dar și părinții ei. Nu mai puțin fericiți sunt și tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, împreună cu coordonatorul lor, preotul Justinian-Remus Cojocar, care i-au pregătit recent o surpriză Ilincăi și familiei ei, invitându-i la Cetatea de Scaun a Sucevei, la o întâlnire de suflet, emoționantă, pentru că au vrut să se cunoască, să interacționeze cu Ilinca, să îi cânte „La mulți ani!” și să se bucure împreună de moment. Foarte emoționată, mama Ilincăi a mulțumit tuturor oamenilor care au fost alături de fetița ei, de familia ei, bucurându-se împreună cu tinerii voluntari de evenimentul-surpriză.

„Ne bucurăm că am putut să o ajutăm. Fără ajutorul lui Dumnezeu și a oamenilor de bine nu am fi reușit să-i plătim patru pachete de ședințe de kinetoterapie, peste 60 de ore de terapie, și să-i fi achiziționat papuci ortopedici medicinali, reglabili, cu suport plantar.Ilinca este o fetiță vioaie, veselă, cu un zâmbet frumos, căreia îi plac mult pisicile.Ne dorim să ajungem să o vedem mare, cu rostul ei în viață, pe picioarele ei”, a spus pr. Justinian-Remus Cojocar.

În cadrul întâlnirii de la Cetatea de Scaun, tinerii ATOS s-au adunat și au făcut și repetiții la cor, spre uimirea și admirația turiștilor veniți la Suceava.„Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Mulțumim tinerilor noștri, oamenilor de bine și tuturor celor care ne-au sprijin în efortul nostru de a dărui bucurie Ilincăi. În mod special, mulțumim oamenilor mărinimoși de la cotidianul Monitorul de Suceava, care au pus umărul alături de noi la înfăptuirea acestei izbânzi”, a completat coordonatorul ATOS, preotul Justinian-Remus Cojocar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilinca a beneficiat de peste 60 de ore de terapie și poartă acum papuci ortopedici medicinali, toate plătite din donații.
 Vizualizări articol: 1765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilinca a beneficiat de peste 60 de ore de terapie și poartă acum papuci ortopedici medicinali, toate plătite din donații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei