Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 166 (7778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Există viață dincolo de fotbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ne-am despărțim de Euro 2020 mai ușor decât dacă s-ar fi ținut în anul care i-a dat titulatura. Păi mai e puțin și vine Mondialul, iar până atunci avem o Olimpiadă de văzut și de vibrat la imn, indiferent de disciplină. Dar pentru asta mai e vreme. Revenind la Europene, când vezi finala cu prietenii, inevitabil se mai nimerește și câte unul care nu le are cu fotbalul, vine pentru atmosferă, pentru bere, pentru zona de cârnați pentru suporterii Germaniei… Dacă mai e și mucalit, ai parte de completări care aruncă într-un bine-venit derizoriu tensiunea cu care tradițional te uiți la astfel de meciuri. Pomenește comentatorul de Harry Kane, el îl modulează Hurricane! Intră dur Walker? Normal, doar e… Polițist Texan! Centrează Emerson? Deja face pe DJ-ul care anunță o piesă cu Emerson, Lake & Palmer! Pe aceeași linie, Southgate a devenit South Gate, adică poarta dinspre sud, adică de jos, deci clar… ieșirea din dos!

Cam așa ar trebui trăit un joc de fotbal, că altfel degeaba i se spune joc. La sfârșit, oricât suflet ai pus, trebuie să revii la viața aia care sigur există și dincolo de fotbal. Dacă nu e așa, fie sunt probleme la mansardă, fie ai amestecat prea mult viața cu fotbalul, de exemplu dependenții de pariuri. Nu pariorii, căci printre ăia mă număr și eu. Dar teoria mea e că amenințările alea cu moartea la adresa fotbaliștilor, inclusiv la adresa familiilor, din mediul dependenților provin, cei care își ruinează viețile pentru că ratează cutare penalty. Ține de patologic, oamenii ăștia nu pot realiza că vinovații sunt ei, nu ăia care ratează.

Euro 2020 va rămâne în istorie prin cel mai mare număr de autogoluri, o statistică imposibil de explicat. Pur și simplu e o anomalie. Am văzut și elemente statistice comparative trase din condei între Euro și Copa America, în care Messi domina competiția sa la mai multe capitole, și era la egalitate sau peste o pleiadă de jucători europeni. Dar Messi a jucat 7 partide, el ar trebui comparat cantitativ cu italieni sau englezi, nu și cu Schick, de exemplu. Sau cu brazilieni, pe care într-adevăr i-a depășit net. Ce aș reține din acea statistică ar fi golurile din lovitură liberă, acolo unde Euro a produs un singur gol, în timp de Messi are dublu! Unde a ieșit mai bine Euro, de departe, e la capitolul spectatori, am avut parte inclusiv de stadioane pline, în timp ce Copa America a avut vreo 7000 de spectatori doar la finală, iar Olimpiada nu-i va avea nici pe ăia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Există viață dincolo de fotbal.
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Există viață dincolo de fotbal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei