Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 166 (7778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O nouă șansă

Înscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului se desfăşoară în această săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului se desfăşoară în perioada 19 - 26 iulie 2021. Astfel, absolvenții de liceu mai au o şansă de a promova examenul de bacalaureat în sesiunea din toamnă.Conform calendarului oficial publicat de Ministerul Educației, pe 16 august 2021 va avea loc proba la Limba și literatura română - proba E.a) - proba scrisă, pe 17 august - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă; pe 18 august - Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - proba scrisă, pe 19 august - Limba și literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă. Pe 31 august se vor afișa primele rezultate la probele scrise (până la ora 12:00). Contestații se depun în aceeași zi, între orele 12.00 – 18.00.

În perioada 1 - 3 septembrie urmează rezolvarea contestațiilor, iar pe 3 septembrie 2021 vor fi afișate rezultatele finale. La bacul din toamnă sunt aşteptaţi elevii care nu au promovat prima sesiune a bacului din acest an, cei care au absentat sau nici măcar nu s-au înscris, candidaţii din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac.Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

Vă reamintim că în județul Suceava, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a examenului de bacalaureat, prima sesiune, iunie-iulie 2021, este de 71,08% (în creștere cu 1,86%, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale - 69,22%, respectiv 3,95% față de prima sesiune a anului trecut: 67,13%).

Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, inspector școlar prof. Ioan Cezar Anuței, pentru promoția curentă, rata de reușită este 74,95% (73,88% în 2020), iar pentru promoțiile anterioare - 32,97% (29,35% - în 2020).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului se desfăşoară în această săptămână.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului se desfăşoară în această săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei