Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 166 (7778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fapte grave, devenite la ordinea zilei

24 de ore de arest pentru trei șoferi băuți implicați în accidente, din care doi cu alcoolemii foarte mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei șoferi suceveni au ajuns în arestul poliției județene, în aceeași zi, joi, 15 iulie, după ce au fost implicați în accidente rutiere și erau în stare avansată de ebrietate. Practic, constatăm că o abatere foarte gravă a devenit la ordinea zilei, pe șoselele din județ. În toate cele trei cazuri, după 24 ore de arest, procurorii de caz au decis să-i lase în libertate. Procurorii de la Rădăuți nu au solicitat arestarea preventivă, stabilind în sarcina inculpaților măsura controlului judiciar, care le impune obligații și restricții de la care nu au voie să se abată. 

 

Beat și cu telefonul în mână, a intrat în mașina de pe contrasens

Într-un prim caz, polițiștii au continuat cercetările cu privire la accidentul produs pe 12 iulie, pe un drum comunal neclasificat din Dornești.   

Aflat la volanul unui autovehicul marca Opel deși era băut zdravăn, Sandu Spînu, din comuna Bălcăuți, și-a găsit de lucru și la telefonul mobil. Cumulate, băutura și lipsa de atenție au făcut ca șoferul să intre pe sensul opus de mers, unde a lovit un BMW parcat neregulamentar, la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani, din Siret. Impactul a fost inevitabil, iar șoferul de pe BMW a suferit leziuni, fiind transportat ulterior la spital.

Sandu Spînu a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Probele de sânge au indicat ulterior valorile de 2,78 g/l alcool în sânge, prima probă, respectiv 2,55 g/l alcool pur în sânge. Având în vedere alcoolemia imensă, pe numele șoferului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Tot rezultatele probelor de sânge, care au indicat o alcoolemie foarte mare, i-au făcut pe polițiști să ia măsuri și în cazul unui eveniment produs pe 2 iulie, pe drumul județean din satul Hurjuieni, comuna Gălănești. Ionel Chimilevschi, din comuna Frătăuții Vechi, a provocat un accident la volanul unui BMW, în urma căruia el și un pasager au fost răniți.

El a condus cu o îmbibație alcoolică de 2,87 g‰ alcool pur în sânge (proba I) și 2,68 g‰ alcool pur în sânge (proba II), conform Buletinului de analiză toxicologică emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava. Și acest șofer a fost condus, sub escortă, în arestul poliției județene.

 

La 16 ani, pus sub acuzare pentru conducere fără permis și alcoolemie, cu repetiție

În fine, în arest a ajuns și un minor de 16 ani, din Voitinel, care a sustras mașina părinților și, pe raza comunei, a pierdut controlul asupra direcției, intrând cu mașina în gardul unui imobil. Acest eveniment rutier s-a produs pe 3 iulie, iar minorul a fost verificat cu etilotestul, rezultând concentrația de 0,76 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au continuat cercetările și au extins numărul de fapte de care este acuzat minorul.  

În acest  caz, Iosif F., în vârstă de 16 ani, este pus sub acuzare pentru două infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, două de conducere fără permis și una de furt în scop de folosință.

Iosif F. a fost audiat în calitate de suspect, iar pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore.

În toate cazurile, cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 24 de ore de arest pentru trei șoferi băuți implicați în accidente, din care doi cu alcoolemii foarte mari.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
24 de ore de arest pentru trei șoferi băuți implicați în accidente, din care doi cu alcoolemii foarte mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei