Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 162 (7774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Angelica Fădor: România ar urma să înregistreze cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că România ar urma să înregistreze cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Angelica Fădor a explicat că potrivit datelor ajustate sezonier, Produsul Intern Brut al României estimat pentru primul trimestru din 2021 a fost de 286,198 miliarde de lei, în creștere, în termeni reali, cu 2,9% față de trimestrul IV din 2020 și cu 0,1% față de primul trimestru din 2020, potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică. Fădor a arătat că acest lucru înseamnă că la sfârșitul primului trimestru, România a recuperat deja pierderile cauzate de criza economică globală din 2020. Ea a subliniat că dintre țările UE, doar Estonia, Irlanda și Lituania au mai reușit această performanță. De asemenea, deputatul PNL de Suceava a spus că faţă de estimările Institutului Naţional de Statistică, această creştere este mai mare cu 0,1%.

Angelica Fădor a remarcat faptul că veștile bune de la INS confirmă previziunile interimare făcute de Comisia Europeană care a anunțat recent că România va avea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. „Potrivit Comisiei Europene, economia României va crește cu 7,4% în 2021 și cu 4,9% în 2022, după ce în luna mai se estima un avans de 5,1% anul acesta și de 4,9% anul viitor, conform previziunilor interimare din vara anului 2021, publicate de Comisia Europeană. Performanța economiei românești a fost solidă în primul trimestru din 2021, iar PIB-ul a crescut în ritm trimestrial cu 2,8%, sprijinit în principal de consumul privat și de investiții”, a declarat deputatul liberal.  

Angelica Fădor a subliniat faptul că având un plus de 7,4% estimat, România ar urma să înregistreze cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, cu mult peste media de +4,8 a creșterii din UE. De asemenea, ea a declarat că analiștii apreciază că din creșterea economică de până acum, două treimi reprezintă recuperarea căderii din 2020 și o treime reprezintă creștere reală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: România ar urma să înregistreze cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor: România ar urma să înregistreze cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei