Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 116 (7728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cruzime

Câini ciobănești, otrăviți pe pășunile dintre Arbore și Burla

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fermier din Arbore, care este și președintele Asociației utilizatorilor de pășune „Luca Arbore” din comună, a reclamat la Postul de Poliție din comuna vecină – Burla, faptul că doi câini ciobănești carpatini i-au fost otrăviți, la interval de o săptămână. Vasile Petrar are 200 de oi și 17 vaci și folosește suprafețe de pășune din Arbore, dar și din Burla, zona limitei dintre cele două localități.

Al doilea câine care i-a murit în chinuri este o cățea de 62 de kilograme, care urma să fete. Bărbatul deține fotografii și filmări cu câinele în agonie, iar un medic veterinar a confirmat moartea violentă. Rezultatele probelor recoltate sunt așteptate pentru a se stabili cu ce a fost otrăvită cățeaua de peste 60 de kilograme. Câinii au fost otrăviți pe raza comunei Burla.

Vasile Petrara declarat: ”Sunt foarte amărât de ce se întâmplă, toți câinii mei de la stână au carnete de sănătate, erau cu vaccinurile la zi și în evidența medicului veterinar. Am fost avertizat în două rânduri de niște domni coborâți din mașini de teren, care mi-au spus că sunt paznici de vânătoare, că ciobăneștii vor fi împușcați dacă mai trec pe raza comunei Burla. Eu am contracte de arendă pe pășune, plătesc niște bani, iar câinii mei însoțeau turma, cum este normal. Mai sunt și alți crescători de oi din Arbore cărora le-au fost împușcați recent câini și cerem ca poliția să facă ceva în aceste cazuri”.

În cazul celor doi câini ai lui Vasile Petrar, moartea s-a produs prin otrăvire. Bărbatul crede că paznicii de vânătoare au procedat în acest fel pentru a nu putea fi acuzați, ținând cont că se știe în zonă că au mai împușcat mulți câini, unii cu stăpân.

Paznicii de vânătoare au dispoziție de a elimina cât mai mulţi câini sălbăticiți, care pot răspândi virusul pestei porcine africane din pădure spre porcul domestic, însă aceștia au obligația de a acționa după ce fac o minimă verificare, neavând voie să împuște câini cu stăpân, cum sunt cei de la stâne.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câini ciobănești, otrăviți pe pășunile dintre Arbore și Burla.
 Vizualizări articol: 2431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câini ciobănești, otrăviți pe pășunile dintre Arbore și Burla0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei