Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 109 (7721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Moldovița

Un silvicultor și un activist de mediu, arestați pentru contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Vama și de la Câmpulung Moldovenesc au acționat într-un caz în care au avut informații legate de un depozit de țigări de contrabandă aflat într-o casă bătrânească din Moldovița, în urma descinderii de luni, 10 mai, fiind găsite peste 32.000 de pachete de țigări. S-a constatat că ginerele proprietarilor era doar depozitarul țigărilor, cei implicați în afacere fiind doi localnici care erau monitorizați de mai multă vreme de polițiști. Aceștia din urmă ar fi apelat la cel care avea cheia casei, încercând să-i ”fenteze” pe polițiștii, probabil bănuind că sunt deja monitorizați.

Din cercetări rezultă că țigările au fost duse în casa bătrânească în data de 5 mai. Polițiștii de la Secția Rurală Vama au avut o informație în acest sens și au exploatat-o.

 Suspecții de comiterea faptei de contrabandă sunt Mihai Oblesniuc, în vârstă de 28 de ani, silvicultor la Ocolul Silvic Moldovița, și Mihail Nistor, de 26 de ani, ginerele celui mai cunoscut activist de mediu din Moldovița, Tiberiu Boșutar. Tânărul de 26 de ani este și el cunoscut ca activist de mediu.

Ambii suspecţi erau cunoscuți anchetatorilor ca având preocupări infracționale pe linia contrabandei. Din informațiile noastre, cei doi erau monitorizați destul de îndeaproape, fiind adunate date despre locurile în care depozitează țigările, dar și cu privire la transporturi spre piețe de desfacere din țară.

Cei doi, silvicultorul și Mihail Nistor, au fost reținuți 24 de ore în arestul poliției județene, în noaptea de luni spre marți.  

Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a formulat propunere de arestare a celor doi. Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile.

Cantitatea de țigări a fost estimată la o valoare de piață de 400.000 de lei.

Prejudiciul mare și alte date coroborate cu privire la activitatea celor doi au dus probabil la decizia emiterii de mandatele de arestare pentru 30 de zile.

Decizia Judecătorilor de la Câmpulung Moldovenesc, privind arestarea celor doi, poate fi contestată la Tribunalul Suceava. 

Ancheta a fost preluată din data de 10 mai de polițiștii de la Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale.

Cercetările poliției continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Cei doi inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un silvicultor și un activist de mediu, arestați pentru contrabandă.
 Vizualizări articol: 2017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un silvicultor și un activist de mediu, arestați pentru contrabandă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei