Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 109 (7721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Autovehiculele abandonate sau fără stăpân, îndepărtate de pe străzile municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eliberarea domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân va intra în atenţia poliției locale din municipiul Fălticeni, ca urmare a înmulțirii automobilelor proprietate personală, a necesităţii de a asigura locuri de parcare şi a existenţei unui cadru normativ, reprezentat de Legea nr. 421 din 2002 modificată şi completată prin Legea nr. 309/2006 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.

Poliţia Locală îi avertizează pe fălticeneni, pe o reţea de socializare, că în perioada următoare va verifica vehiculele care „par abandonate”, legea „dânddreptul poliţiei locale nu doar să îl amendeze pe posesor, ci chiar să îi ridice maşina”.

„Dacă Poliţia Locală a observat că nu v-aţi mai mişcat maşina de jumătate de an, în termen de 10 zile de la constatare posesorul autoturismului va primi o somaţie şi trebuie să dovedească că atât RCA-ul, cât şi ITP-ul sunt la zi. În caz contrar, poliţia locală poate ridica maşina.

Posesorul maşinii va plăti nu doar cheltuielile de ridicare a autoturismului, ci şi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei. Dacă proprietarul unui autovehicul este de negăsit şi nu vine să-şi recupereze maşina, atunci aceasta poate fi vândută sau casată, la fel şi bunurile din ea.

Această acţiune are ca scop, în primul rând, eliberarea locurilor de parcare, fluidizarea traficului rutier şi pietonal, precum şi ridicarea de pe domeniul public a vehiculelor care creează un disconfort vizual.

Pe aceasta cale rugăm proprietarii ce au pe domeniul public astfel de vehicule să le ridice!”, menţionează reprezentanţii Poliţiei Locale Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autovehiculele abandonate sau fără stăpân, îndepărtate de pe străzile municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autovehiculele abandonate sau fără stăpân, îndepărtate de pe străzile municipiului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei