Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 109 (7721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reorganizare

Spitalul Suceava pregătește reducerea numărului de paturi alocate pacienților cu Covid, în favoarea celor cu alte boli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii cu boli infecțioase și boli de plămâni care au alte cauze decât SARS-CoV-2 vor putea fi internați în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dacă Direcția de Sănătate Publică va aviza planul de reorganizare propus de unitatea medicală. Mai concret, spitalul vrea să reducă numărul de paturi alocat pacienților cu Covid și să primească din nou, după mai bine de un an, pacienți cu boli infecțioase și pulmonare cu altă patologie decât Covid-19.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, marți, că în spital sunt internați la această dată 64 de pacienți cu Covid, un număr mic în raport cu capacitatea pavilioanelor arondate, care însumează peste 400 de paturi. „Vrem să mutăm toți pacienții în pavilionul de Boli Infecțioase, în secțiile în care au fost Dermatologia și Geriatria să facem Boli Infecțioase și Pneumologie non-Covid, iar Pneumologia să o închidem, ca să facem unele modificări, în sensul de a mai construi băi. La Pneumologie sunt saloane foarte mari, cu toalete comune și se impun modificări. Am chemat Serviciul tehnic, să vedem cum facem aceste modificări”, a afirmat dr. Calancea.

Odată cu închiderea pavilionului de la Pneumologie, o parte din personalul de aici va merge în secția de Boli Infecțioase și se va ocupa de pacienții cu Covid, iar cealaltă parte va fi alocată sectoarelor de Boli Infecțioase și Pneumologie non-Covid, care vor funcționa în pavilionul alăturat, unde au fost înainte Dermatologia și Geriatria. 

Dr. Calancea a spus că intenționează să reducă, de asemenea, numărul paturilor la Terapie Intensivă Covid și concomitent să crească numărul celor de la ATI non-Covid. Astfel, la ATI Covid vor fi 14 paturi, în loc de 18, câte sunt acum.

Planul de reorganizare, care va fi gata în câteva zile, trebuie aprobat de epidemiologul spitalului, după care trebuie avizat de DSP. „Dacă medicul epidemiolog și DSP vor accepta, până la sfârșitul acestei luni putem crește capacitatea de tratare pe non-Covid, bineînțeles cu posibilitatea de revenire la mai multe paturi pentru Covid, dacă situația epidemiologică o va impune. Noi sperăm să nu fie necesar și să menținem această direcție de revenire la normalitate”, a mai spus managerul Alexandru Calancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava pregătește reducerea numărului de paturi alocate pacienților cu Covid, în favoarea celor cu alte boli.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Suceava pregătește reducerea numărului de paturi alocate pacienților cu Covid, în favoarea celor cu alte boli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei