Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 93 (7705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbători Pascale

Credincioșii ortodocși din județ vor primi în noaptea de Paște Lumina Sfântă de la Ierusalim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Credincioșii ortodocși din județul Suceava vor primi, în noaptea de Paște, Lumina Sfântă de la Ierusalim. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, care a declarat că Lumina Sfântă va fi adusă din nou la Suceava după o pauză de un an, în condițiile în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil având în vedere restricțiile din perioada pandemiei de coronavirus.

Niculai Barbă a declarat că au fost finalizate discuțiile în ceea ce privește pregătirile pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. „Se continuă astfel inițiativa președintelui Consiliului Județean Gheorghe Flutur și cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților va fi organizată și în acest an aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim la Suceava”, a spus vicepreședintele CJ Suceava. El a amintit că la inițiativa șefului administrației județene, Lumina Sfântă a fost adusă pentru prima dată la Suceava, direct de la Ierusalim, în anul 2009.

„În acest an restricțiile aflate în vigoare la această dată ne permit să organizăm aducerea Luminii Sfinte, în condițiile impuse de normele în vigoare și cu respectarea tuturor regulilor specifice situației pandemice actuale”, a arătat Niculai Barbă. El a explicat că Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia România, iar un avion în care se va afla o delegație condusă de un preot sucevean desemnat de Arhiepiscopie o va aduce de la București la Suceava. Lumina Sfântă va fi împărțită parohiilor conform regulilor stabilite de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. „Faptul că în acest an se revine la aducerea Luminii Sfinte este un semnal mai mult decât îmbucurător în ceea ce privește revenirea la normalitate. Și trebuie subliniat faptul că acum suntem în situația în care județul Suceava, la un an de la începutul pandemiei de coronavirus, se află pe ultimul loc în ceea ce privește rata de infectare cu nou Covid”, a subliniat Niculai Barbă.

Pe de altă parte, el a ținut să precizeze că marți, 27 aprilie, va avea loc și sfințirea troiței de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. Barbă a spus că această troiță a fost construită la inițiativa președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Troița de la aeroport reprezintă scena Învierii Domnului și este realizată în tehnica mozaic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioșii ortodocși din județ vor primi în noaptea de Paște Lumina Sfântă de la Ierusalim.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Credincioșii ortodocși din județ vor primi în noaptea de Paște Lumina Sfântă de la Ierusalim5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei