Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 93 (7705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anunţ

Recepţia noului spital din Fălticeni va începe pe 6 mai. Unitatea medicală ar putea fi dată în folosință la începutul lunii iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clădirea noului spital din municipiul Fălticeni va fi dată în folosinţă în luna iunie. Anunţul a fost făcut de primarul Gheorghe Cătălin Coman, edilul fălticenean precizând că începând cu data de 6 mai începe procedura de recepţie a celei mai noi unităţi medicale din judeţul Suceava.

„Suntem în momentul în care putem obţine toate avizele și autorizaţiile. Pe 6 mai, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Bucureşti a programat vizita în teren pentru recepţia finală. Documentaţia a fost depusă la Inspectoratul de Stat în Construcţii Suceava, dar având în vedere complexitatea şi valoarea investiţiei, procedura implică ca recepţia finală să fie făcută de specialiştii în construcţii de la ISC Bucureşti. Întreaga documentaţie a ajuns în capitală de mai mult timp, a fost verificată şi când s-au asigurat că sunt îndeplinite toate condiţiile ne-au transmis data la care se va efectua recepţia finală.

Recepţia finală durează câteva zile, pe 6 mai este convocată comisia de recepţie, fiind o investiţie mare, cel mai târziu pe 15 mai vom avea semnate toate documentele de recepţie”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Conform edilului din urbea de pe Şomuz, la recepţie, pe lângă reprezentanţii ISC, vor participa reprezentanţii ISU, cei ai DSP, ai constructorului, dirigintele de şantier şi toţi factorii implicaţi în realizarea acestui important obiectiv de investiţie în domeniul sănătăţii.

Lucrările de construcţie la noul spital, începute în urmă cu 30 de ani, s-au desfășurat într-un ritm susţinut începând cu anul 2012, când procentul de realizare era de 27, şi au fost finalizate la sfârşitul anului 2019. Noul spital va avea 250 de paturi, săli moderne de operaţie, camere cu sistem de ventilaţie şi grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale şi aparatură de ultimă generaţie. Faţă de proiectul iniţial au apărut o serie de modificări, impuse de legislaţia în domeniul medical. Obiectivul a fost adaptat continuu la noile cerinţe din în domeniul sanitar şi situaţiilor de urgenţă.

 

Spitalul vechi va fi demolat şi se va amenaja o parcare cu 260 de locuri

Primarul Cătălin Coman a precizat că imediat după semnarea recepţiei finale va începe mutarea efectivă a aparaturii şi dispozitivelor medicale din spitalul vechi în spitalul nou.

“Doar la o simplă simulare vă pot spune că personalul medical va ajunge la spital, va intra doar pe o anumită uşă şi va merge cu un lift până la etajul şase unde sunt vestiarele. După ce se vor schimba vor coborî pe secţii în uniforma de serviciu.

Toate detaliile sunt foarte clare, nu ca acum, fiecare intră în spital pe unde vrea, se schimbă pe unde apucă. În noul spital nu se vor intersecta circuitele, fiecare secţie are propriile vestiare, fiecare cadru medical are propriul dulăpior.

Toată procedura de mutare din spitalul vechi în spitalul nou am estimat-o la 10-14 zile dacă ne mobilizăm toţi, respectiv personalul din spitalul şi primăria. 1 iunie ar fi un termen realist de a deschide spitalul. 

După ce dăm drumul la spital putem trece la etapa următoare, sistematizare pe verticală a zonei, respectiv demolarea spitalului vechi. Am prins în buget 2 milioane de lei anul acesta dintr-un total de aproximativ 3,5 milioane lei care include şi amenajarea spaţiului după demolare

Spitalul vechi cu toate dependinţele, inclusiv centrală, staţia veche de oxigen etc., va fi demolat, vor fi create circuite separate pentru intrarea la blocul ANL din curtea spitalului şi pentru intrările la spital pentru că sunt mai multe intrări. Se va construi un gard astfel încât cel care iese din blocul ANL nu va putea intra în curtea spitalului decât dacă iese în stradă. Cei de la blocul ANL vor avea 60 de locuri de parcare, acces auto şi pietonal din strada Mihai Eminescu, iar spitalul va ave mai multe căi de acces.

În locul spitalului vechi va fi amenajată o parcare pentru medici şi asistente, vizitatori. Şi în spatele spitalului va mai fi amenajată o parcare, în totală fiind 200 de locuri de parcare pentru spital”, a precizat primarul Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recepţia noului spital din Fălticeni va începe pe 6 mai. Unitatea medicală ar putea fi dată în folosință la începutul lunii iunie.
 Vizualizări articol: 1216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Recepţia noului spital din Fălticeni va începe pe 6 mai. Unitatea medicală ar putea fi dată în folosință la începutul lunii iunie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei