Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 77 (7689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Omagiu

AUR Suceava a organizat un eveniment comemorativ al martirilor bucovineni de la Fântâna Albă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a organizat, joi, un eveniment omagial și comemorativ al martirilor bucovineni de la Fântâna Albă. Manifestările au avut loc în ziua în care s-au împlinit 80 de ani de la data de 1 aprilie 1941, când aproximativ 3.000 de români din Nordul Bucovinei, ocupat de URSS în urma pactului Ribbentrop-Molotov, au dorit să treacă granița în patria mamă. Majoritatea au fost uciși la Fântâna Albă, de către grănicerii sovietici. Pentru a comemora acest moment, liderii AUR Suceava și invitații acestora au participat, pentru început, la o slujbă religioasă oficiată la biserica din satul Tișăuți de preotul Mircea Bejenariu. Printre cei prezenți s-au numărat deputații AUR Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, senatorul AUR de Suceava, Mircea Dăneasa, fostul primar timp de 15 ani al satului Mahala din Ucraina, Elena Nandriș, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, cercetătorul științific din cadrul Academiei Române Ovidiana Bulumac și senatorul AUR de Neamț, Sorin Lavric.

După slujbă, liderii AUR Suceava și invitații acestora au susținut o conferință de presă în cadrul căreia a fost evocată memoria românilor care au fost uciși în masacrul de la Fântâna Albă.

În deschiderea conferinței, senatorul sucevean Mircea Dăneasa a subliniat faptul că manifestările de joi au fost organizate tocmai pentru a se realiza „legătura cu strămoșii noștri, acei strămoși care astăzi sunt în ceruri și cu care nu putem intra în contact decât prin ritual liturgic”. Mircea Dăneasa a precizat, cu acest prilej, că AUR vrea să introducă în politica lumii un nou concept, cel de „metapolitică”. „Prin metapolitică politicul are un scop transcedental, având în vedere că destinul omului nu se consumă pe orizontala terestră. Pentru a deschide perspectiva eternității este nevoie de spiritualitate. Iar spiritualitatea care ne caracterizează pe noi ca neam este Biserica Creștin Ortodoxă”, a arătat Dăneasa.

La rândul său, senatorul AUR de Neamț, Sorin Lavric, a arătat că de obicei despre masacrul de la Fântâna Albă se vorbește ca despre un eveniment macabru, însă el a precizat că cea mai potrivită atitudine trebuie să fie evocarea. ”Trebuie să îi evocăm și trebuie să ne ridicăm la nivelul de jertfă creștină pe care l-au săvârșit ei atunci, chiar și fără voie. Ei au fost niște victime inocente. Însă, așa cum se spune, nimic nu se petrece fără un sens, tot așa trebuie să fim încredințați că jertfa lor are un răsunet în ziua de astăzi”, a spus Sorin Lavric.

 

Dorel Acatrinei consideră că actuala putere i-a dat uitării pe românii de pretutindeni

Prezent în cadrul conferinței de presă, liderul AUR Suceava, deputatul Dorel Acatrinei, a ținut să sublinieze faptul că un eveniment similar cu cel de la Suceava a fost organizat și în Ucraina, unde la Fântâna Albă au fost prezenți circa zece parlamentari AUR, în frunte cu senatorul Claudiu Tîrziu, copreședintele AUR. Dorel Acatrinei a precizat că din punctul său de vedere, cei 3.000 de români martirizați la Fântâna Albă practic ar fi trebuit să fie ridicați la rang de sfinți „pentru toți cei din România noastră de aici și din partea cealaltă”. De asemenea, Acatrinei a ținut să precizeze că AUR este partidul care s-a preocupat de soarta românilor de pretutindeni, solicitând actualei puteri, prin depunerea de amendamente la Legea bugetului de stat pe 2021, suplimentarea fondurilor pentru aceștia. „Odată cu aprobarea bugetului s-a respins amendamentul, suma rămânând aceeași pe care au propus-o ei, insuficientă, ceea ce ne ducem cu gândul că practic românii de pretutindeni se vor da uitării, iar cât de curând să nu mai fie căutați de nimeni”, a declarat Dorel Acatrinei.

De asemenea, deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu, vizibil emoționat și cu lacrimi în ochi, a spus că vorbește ca un român care vrea să fie creștin, motiv pentru care acest partid a considerat ca împreună cu preotul Mircea Bejenariu să organizeze evenimentul comemorativ al martirilor de la Fântâna Albă. „Trebuie să arătăm că suntem naționaliști, că nu vrem să facem nimic fără Dumnezeu și că încercăm să ne tragem toată seva din memoria strămoșilor, din cultul pentru eroii noștri și din credința că avem datoria să le răsplătim moștenirea”, a spus Florin Pușcașu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUR Suceava a organizat un eveniment comemorativ al martirilor bucovineni de la Fântâna Albă.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
AUR Suceava a organizat un eveniment comemorativ al martirilor bucovineni de la Fântâna Albă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei