Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 77 (7689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După noile modificări

Elevii și preșcolarii intră astăzi în vacanța de primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii și preșcolarii suceveni intră astăzi, 2 aprilie, în vacanța de primăvară. Cu excepția elevilor din anii terminali, clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, toți ceilalți elevi vor avea vacanță până pe 4 mai. Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima vacanță de Paștele catolic (4 aprilie), și între 30 aprilie – 9 mai, a doua vacanță, de la Paștele ortodox (2 mai). Între cele două vacanțe, elevii vor face cursuri în sistem online. Ei vor reveni la școală fizic pe 10 mai și vor continua până pe 11 iunie. Pe 11 iunie aceștia iau vacanță, iar pe 22 iunie încep probele scrise de la evaluarea națională 2021.

Pentru clasele a XII-a și a XIII-a, situația este asemănătoare. Și ei au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima, și între 30 aprilie – 9 mai, a doua vacanță. Între aceste perioade, elevii fac învățământ online. Ei revin fizic la școală în perioada 10 mai - 4 iunie. Pe 4 iunie elevii din anii terminali iau vacanță, iar pe 28 iunie încep probele scrise de la bacalaureat 2021, cele de competențe urmând a se echivala la fel ca anul trecut. Conform edupedu.ro, noua structură a anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial, modificată prin Ordinul de ministru nr. 3.558 din 29 martie 2021. Este vorba despre modificările pentru finalul acestui an, anunțate de Ministerul Educației.

 

În perioada vacanțelor se pot organiza activități remediale în școli

Cea mai importantă modificare anunțată de Ministerul Educației este reducerea numărului de săptămâni de cursuri de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic. „În perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, cu avizul Direcției de Sănătate Publică.De asemenea, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale, cu prezență fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și cu elevii de la liceu, în toate localitățile în care incidența de infectare cu Covid-19 este de până la 6/1.000 de locuitori”, conform sursei citate.Semestrul a II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, și anul școlar pentru elevi (mai puțin cei din anii terminali) se încheie pe 25 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii și preșcolarii intră astăzi în vacanța de primăvară.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii și preșcolarii intră astăzi în vacanța de primăvară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei