Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 77 (7689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrebări

Deputatul Ioan Balan vrea să afle ce proiecte de investiții există pentru eliminarea riscurilor de inundații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, de la care vrea să afle ce proiecte de investiții există pentru eliminarea riscurilor de inundații care trebuie realizate de urgență în Regiunea Nord-Est.

”În următorii ani, România beneficiază de alocări financiare fără precedent pentru investiții în domeniul mediului, atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Cumulat, putem să vorbim despre o finanțare nerambursabilă de peste 12 miliarde de euro, care trebuie să conducă la o creștere substanțială a calității vieții, prin politici durabile de mediu. Una dintre problemele care necesită rezolvare de urgență la nivelul Regiunii de Nord-Est o reprezintă necesitatea susținerii financiare a unor ample investiții care să conducă la prevenirea riscului inundaţiilor. Din păcate, interesul scăzut al guvernelor de până în anul 2019 în a susține financiar investiții consistente la nivelul bazinelor hidrografice din zona Moldovei generează, atât toamna, dar, mai ales, primăvara, inundații și pagube pentru sute și chiar mii de gospodării. Mai mult decât atât, pagube consistente sunt înregistrate și de fermierii ale căror culturi sunt inundate, pentru căse află în proximitatea bazinelor hidrografice fără diguri de protecție sau fără consolidări de maluri”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean crede că prin prisma oportunităților financiare nerambursabile pe care România le are la dispoziție pe termen scurt și mediu trebuie luate măsuri concrete pentru a rezolva această problemă.

În acest context, parlamentatul liberal vrea să știe ce proiecte specifice de investiții va susține Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în perioada imediat următoare, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, pentru prevenirea și chiar eliminarea riscului de inundații în bazinele hidrografice din Regiunea de Nord-Est.

”În condițiile în care mai multe autorități ale administrației publice locale și-au exprimat interesul expres de a elabora proiecte pentru construirea de elemente de infrastructură pentru prevenirea inundațiilor, vă rog să precizați dacă aveți în vedere să lansați apeluri pentru selecția de proiecte din fondurile disponibile prin PNRR și bugetul multianual al Uniunii Europene?”, a mai fost întrebat Tanczos Barna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să afle ce proiecte de investiții există pentru eliminarea riscurilor de inundații.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea să afle ce proiecte de investiții există pentru eliminarea riscurilor de inundații0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei