Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 73 (7685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clemență

Închisoare cu suspendare pentru un șofer beat, care a provocat un accident mortal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Sadova, judecat pentru un accident mortal pe care l-a produs tocmai în anul 2016, a fost condamnat de judecătorii de la Câmpulung Moldovenesc la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, pedeapsa fiind suspendată pe durata unui termen de încercare de 4 ani de zile. Așadar, inculpatul, Gheorghe Ovidiu Chimiec, ar urma să scape doar cu cele 24 de ore de reținere în arest, dispuse imediat după accident, dacă sentința va rămâne în această formă. Deși inculpatul a avut circumstanța agravantă a consumului de alcool la volan, judecătorii au considerat că pedeapsa trebuie suspendată condiționat, e drept cu mai multe interdicții și obligații pe durata unui termen de încercare lung, de patru ani de zile.

Decizia Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc a fost atacată cu apel, sentința finală urmând a fi dată la Curtea de Apel Suceava.     

Accidentul în care a murit un tânăr în vârstă de doar 18 ani s-a produs pe 12 noiembrie 2016, în jurul orei 18.40, pe un drum comunal din Sadova.

Din cercetările poliţiștilor rutieri, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, a rezultat că inculpatul, aflat la volanul unui Matiz, a accidentat mortal un tânăr de 18 ani, din Câmpulung Moldovenesc, care însoţea o turmă de bovine, pe drum. Probele de sânge au indicat că șoferul avea o alcoolemie de 1,10 g/l alcool în sânge. Acesta a avut ca singură circumstanță atenuantă faptul că victima se deplasa pe carosabil, după lăsarea întunericului. 
Conform deciziei Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, autorul accidentului trebuie să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței sau orice deplasare care depășește cinci zile, să se prezinte la Serviciul de Probațiune Suceava la datele fixate de acesta, să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei Sadova sau Primăriei Pojorâta.

Cu privire la același caz, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a judecat într-un dosar distinct și latura civilă. Recent, în această lună, judecătorii au stabilit o serie de despăgubiri pentru membri familiei tânărului mort în accident (în cuantum de până la 37.500 de lei pentru fiecare părinte) însă și această decizie a fost atacată cu apel de părțile civile, nemulțumite de valoarea despăgubirilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu suspendare pentru un șofer beat, care a provocat un accident mortal.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Închisoare cu suspendare pentru un șofer beat, care a provocat un accident mortal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei