Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 73 (7685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educațional

Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, promotorul unui proiect finanțat prin mecanismul financiar SEE 2014-2021

Începând cu data de 1 martie 2021, pe parcursul a 12 luni, la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni a debutat proiectul intitulat ”Stagii de practică de calitate – premisa unei bune integrări a elevilor pe piața muncii”. Proiectul este finanțat din Granturile SEE - Mecanismul Financiar 2014-2021, pentru proiecte din domeniul învățământului profesional și tehnic, programul de educație, burse, ucenicie și antreprenoriatul tinerilor în România, pe baza contractului de finanțare nr. 2019-EY-PCVET-0010 încheiat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Proiectul în valoare de 24.290 euro se derulează în parteneriat cu agentul economic Oana Stroici Atelier S.R.L. din Suceava, la care elevii școlii profesionale din domeniul industrie textilă și pielărie își desfășoară stagiile de pregătire practică.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește îmbunătățirea calității actului educațional și a stagiilor de instruire practică  pentru domeniul industrie textilă și pielărie, prin dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, îmbunătățirea competențelor personalului agentului economic și schimbul de bune practici la nivelul managementului școlar, dar și accentuarea laturii practice a învățării și corelarea competențelor dobândite cu cerințele pieței muncii cu scopul creșterii ratei de inserție profesională a absolvenților din domeniul industrie textilă și pielărie.

Proiectul se desfășoară pe trei axe: activități locale – elaborarea de chestionare pentru elevi, întocmirea unor fișe de evaluare pentru elevi, elaborarea unui curriculum de dezvoltare locală, activități de diseminare, precum și o vizită de studiu în Portugalia, organizată de Associação Intercultural ”Amigos da Mobilidade”.Scopul acesteia este acela de a crește calitatea învățării la locul de muncă a elevilor de la Liceul Tehnologic Mihai Eminescu Dumbrăveni, prin participarea cadrelor didactice, a directorului adjunct și a personalului agentului economic în activitățile desfășurate la trei agenți economici unde fac practica elevi din domeniul textil și la o școală profesională cu domeniul de calificare textile. Cei 5 profesori de specialitate participanți la proiect, care lucrează cu elevi de la școala profesională, au rolul de a observa modul de organizare și desfășurare a stagiului de practică de către școlile profesionale și tehnologice (VET), de a se informa despre documentele de monitorizare și evaluare a activității folosite. Directorul adjunct, responsabil cu învățământul profesional și tehnic în școală, va avea rolul de a acumula informații referitoare la managementul instituțiilor VET, la modul în care unitățile de învățământ colaborează cu agenții economici. Profesorul de limba engleză care va aprticipa la proiect va avea rolul de a asigura activitatea de traducere și interpretariat pe parcursul vizitei. Cei doi reprezentanți ai operatorului economic la care elevii noștri desfășoară practica de specialitate și care vor participa la mobilitate, sunt managerul firmei și tutorele de practică. Aceștia vor urmări felul în care operatorii economici vizitați organizează activitatea cu elevii pe care îi primesc în unitate, parcursul elevilor după ce termină studiile, felul în care operatorii economici colaborează cu instituțiile școlare.

Rezultatele proiectului asupra instituțiilor partenere – școală și agentul economic – se vor concretiza la nivelul resursei umane printr-un corp profesoral mai bine pregătit, cu experiență și viziune europeană, printr-un management orientat și adaptat nevoilor pieței de lucru naționale și europene, printr-o adaptare a activității agentului economic la nevoile de formare ale elevilor. Toți participanții la proiect vor lua contact cu un spațiu cultural extrem de divers și bogat, vor lua parte la evenimente culturale, vor crea legături cu omologi portughezi care le vor permite stabilirea de viitoare relații de colaborare și prietenie.

 

Adriana Duceac, Dir. Adj. Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu”, manager proiect

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, promotorul unui proiect finanțat prin mecanismul financiar SEE 2014-2021.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, promotorul unui proiect finanțat prin mecanismul financiar SEE 2014-20210.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei