Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 66 (7678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eforturi de sprijin

18 studenți străini care vor studia la USV, primiți în cadrul evenimentului Erasmus+ Welcome Day

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

18 studenți străini care vor studia la Suceava pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului academic 2020-2021 au fost primiți cu un bun venit în cadrul evenimentului anual Erasmus+ Welcome Day, care a avut loc zilele trecute la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV).

Chiar dacă condițiile dificile create de noul context epidemiologic au dus la o scădere a numărului de mobilități Erasmus+, 18 tineri studenți au decis să aleagă universitatea suceveană pentru acest semestru de studiu. Ei provin din Portugalia, Italia, Spania, Turcia și Rusia, unii dintre ei revenind la USV după experiența pozitivă pe care au avut-o anul trecut.

Noutatea apărută constă în faptul că începând cu acest an academic, studenții Erasmus+ primesc sprijin din partea voluntarilor organizației Erasmus Student Network (ESN) - filiala Suceava, a cărei înființare în luna septembrie a anului trecut a fost aprobată de către ESN Internațional, cu sediul la Bruxelles.  

Pe lângă studenții Erasmus+, în cadrul USV studiază anul acesta ca studenți permanenți aproximativ 25 de cetățeni străini din China, Spania, Siria, Ghana, Nigeria, Senegal, Israel, Turcia și Turkmenistan.

Pentru internaționalizarea și adaptarea ofertei educaționale la standardele impuse de Spațiul european al educației, în ultimii ani conducerea USV a făcut eforturi considerabile. Astfel, Consiliul de administrație al USV a aprobat în luna decembrie a anului trecut noua Strategie de Internaționalizare, pentru perioada 2021-2027, care se bazează pe trei direcții prioritare. Prima dintre ele o reprezintă ”Excelența în educație, cercetare și formare prin intermediul internaționalizării”, cea de a doua referindu-se la ”Consolidarea și extinderea parteneriatelor internaționale cu țări ale Uniunii Europene și non-UE”, exploatând avantajului dat de poziția geografică strategică a USV în colaborarea internațională. Cea de a treia direcție prioritară o reprezintă ”Dezvoltarea capacității administrative și organizaționale pentru consolidarea internaționalizării la USV”. Această viziune strategică actuală proiectează USV în anul 2027, ca o instituție recunoscută pentru excelența în educație și cercetare, deschisă experienței internaționale în spațiul global al educației și cercetării, proactivă și flexibilă în fața provocărilor secolului XXI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 studenți străini care vor studia la USV, primiți în cadrul evenimentului Erasmus+ Welcome Day.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18 studenți străini care vor studia la USV, primiți în cadrul evenimentului Erasmus+ Welcome Day0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei