Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 57 (7669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anul trecut

Muzeul Național al Bucovinei a avut peste 100.000 de vizitatori, în ciuda restricțiilor de pandemie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restricțiile impuse de pandemie nu au anulat interesul oamenilor pentru Muzeul Național al Bucovinei, cu atât mai mult cu cât vizitarea muzeelor a fost una dintre puținele activități culturale la care accesul a mai fost permis. În data de 9 martie 2020 toate activitățile cu publicul au fost suspendate și au fost reluate parțial abia din 26 mai. Au fost redeschise însă doar obiectivele la care se poate asigura securitatea epidemiologică a personalului și a vizitatorilor: Muzeul de Istorie Suceava, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Științele Naturii și Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Celelalte unități muzeale nu puteau îndeplini condițiile legale pentru redeschidere. În aceste condiții, numărul de vizitatori direcți, pe parcursul anului trecut, a fost de 118.623 persoane, potrivit directorului muzeului, Emil Ursu. Dintre aceștia, 17.314 vizitatori au fost cu bilete fără plată și 101.309 cu bilete cu plată. Directorul Ursu a explicat că beneficiarii principali ai gratuităților sunt: vizitatorii de etnie română din Republica Moldova și Ucraina, care beneficiază de intrare gratuită la muzee, conform legii, vizitatorii expozițiilor temporare gratuite, la care se adaugă persoane oficiale și parteneri. În anul 2020, singurele manifestări cu intrare gratuită au fost Ziua Culturii Naționale și Ziua Unirii.

În privința vizitatorilor online, Muzeul Național al Bucovinei a avut anul trecut peste 6,4 milioane (6.421.781) de vizitatori unici.

Cei mai mulți oaspeți, peste 71.000 și 60,51% din total, i-a avut Cetatea de Scaun, apoi Muzeul Satului Bucovinean, cu peste 25.300 de vizitatori (21,37%),  Muzeul de Istorie – peste 14.600 (12,33%) și Muzeul de Ştiinţele Naturii - peste 4.200 de vizitatori (3,6%). Muzeul Etnografic al Bucovinei și casele memoriale care au fost deschise au avut între 80 și 1.200 de vizitatori - „Ciprian Porumbescu”, „Simion Fl. Marian” și „Nicolae Labiş”.

Potrivit lui Emil Ursu, grupurile - ţintă ale activităţilor instituţiei sunt publicul larg, în proporție de 99%, și specialiştii.

În 2020, Muzeul Național al Bucovinei a avut 21 de expoziţii și 117 proiecte și acţiuni culturale. Veniturile proprii realizate din activitatea de bază s-au ridicat la 924.867 lei, iar cele din alte activităţi, la 24.500. Așa cum a arătat directorul Emil Ursu, Muzeul Național al Bucovinei, înființat oficial în 1900, este cel mai important operator cultural din județul Suceava, deținând colecții importante, mare parte unicat.

„Valorificarea patrimoniului, creșterea numărului de piese prin cercetare, achiziții și donații, alături de valorificarea expozițională și edită a culturii naționale și europene este un deziderat pentru a asigura consumatorilor cărora ne adresăm posibilități de educație și cunoaștere, de informare și petrecere a timpului liber. În același timp, Muzeul Național al Bucovinei dorește să se impună ca o instituție puternică, interesantă și vizitabilă, motiv pentru care, prin activitățile propuse, încearcă să atragă și să fidelizeze o gamă cât mai largă de gusturi culturale”, a mai spus directorul Emil Ursu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Național al Bucovinei a avut peste 100.000 de vizitatori, în ciuda restricțiilor de pandemie.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzeul Național al Bucovinei a avut peste 100.000 de vizitatori, în ciuda restricțiilor de pandemie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei