Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 52 (7664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Atelier de mărţişoare pentru copii din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Coordonatorii proiectului Generaţia TehnoWorld, în parteneriat cu voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa”, Asociaţia EduMax Suceava şi cu sprijinul Primăriei municipiului Fălticeni, au organizat sâmbătă, 27 februarie, între orele 10:00-13:00, în sălile de repetiţii de la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, un atelier de confecţionat mărţişoare, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Atelierul face parte din activităţile proiectului Generaţia TehnoWorld, coordonat de Asociaţia EduMax şi SC Tehno World SRL, în vederea facilitării de oportunităţi educaţionale pentru beneficiarii proiectului.

Scopul acestei activităţi a fost dezvoltarea abilităţilor practice şi facilitarea unui context de socializare ludică pentru copiii implicaţi, luând în considerare sănătatea lor emoţională într-o perioadă restrictivă din punct de vedere social şi cultural. Au participat 16 copii din clasele primare şi şase voluntari responsabili de buna desfăşurare a activităţii.

În cadrul atelierului, copiii au confecţionat propriul mărţişor, pentru ca apoi să îl ofere celor dragi, mărţişorul (diminutivul lunii martie) fiind un simbol al împletirii iernii cu primăvara, al reînnoirii şi al trezirii naturii la viaţă, dăruirea mărţişoarelor fiind o tradiţie în România.

Şerban Oşlobanu, coordonatorul proiectului, a precizat: „Tocmai pentru că ei sunt atât de sinceri faţă de ceea ce simt şi ceea ce fac, joaca şi creaţia devin activităţi foarte serioase, în care trebuie să implicăm o cantitate exactă de flori şi sclipici pentru a fi cu adevărat mulţumiţi de rezultat. A fost o zi în care cu toţii ne-am simţit tare bine împreună după o lungă perioadă de activităţi exclusiv online şi ne-am putut zâmbi unii celorlalţi, chiar dacă numai din spatele măştii.

Evenimentul a avut drept scop construirea unui context sigur de socializare şi exprimare creativă pentru copiii beneficiari ai proiectului, în care aceştia au avut ocazia să creeze mărţişoare pentru prieteni şi familie, din diverse materiale puse la dispoziţie de către organizatori. Voluntarii participanţi la eveniment le-au stat alături celor mici, ajutându-i să-şi ducă la bun sfârşit lucrările şi învăţându-i tehnici noi pe care să le poată exersa. Activitatea a reprezentat un pas înainte înspre un nou sezon de iniţiative educaţionale pe care Generaţia TehnoWorld şi le-a propus în strategia de activitate din acest an”.

Generaţia TehnoWorld este un proiect desfăşurat de Centrul de dezvoltare personală şi profesională EduMax în colaborare cu TehnoWorld, o companie specializată în producţia de ţevi din polietilenă de înaltă densitate şi polipropilenă pentru reţelele de apă, gaz, canalizare şi irigaţii, din localitatea Baia. Proiectul are drept principal scop dezvoltarea de oportunităţi educaţionale şi proiecte sociale pentru comunitatea din fabrică şi totodată cea locală a oraşului Fălticeni şi comunităţile localităţilor din împrejurimi. Totodată proiectul îşi doreşte să crească nivelul de conştientizare faţă de problemele ce afectează viaţa beneficiarilor (precum violenţa domestică, inegalitatea de şanse, lipsa de empatie şi dependenţele).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atelier de mărţişoare pentru copii din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atelier de mărţişoare pentru copii din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei