Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 52 (7664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Uniformă hulită, dar mult dorită

Cea mai mare concurență de după 1990 în Poliție - 383 de candidați suceveni: unii au 40 de ani, unul chiar 50 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii, în special tineri, dar nu numai, au arătat un interes deosebit pentru locurile scoase la concurs în această perioadă pentru școlile care formează agenți de poliție. La Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, care face campania de recrutare la nivel de județ, s-au depus 383 de dosare de candidat. Majoritatea județelor au candidați de ordinul sutelor, astfel că este așteptată o concurență acerbă pe posturi.

Comisarul-șef Marius Ciotău, președintele Corpului Național al Polițiștilor, organizația Suceava, estimează cea mai mare concurență de după 1990.

”Cererea de la Suceava este foarte mare, ca de obicei, însă în general interesul este ridicat în toată țara din semnalele pe care le am de la colegi. Ne așteptăm la cea mai mare concurență pentru un loc la școala de agenți de poliție de după Revoluție. Le urăm succes tuturor candidaților. Până la examenul final aceștia au de trecut prin examinarea fizică și psihologică, care va mai tria dintre candidații care vor ajunge la examenul de cunoștințe, care acum, din cauza pandemiei, nu se va mai da la școli, ci în fiecare județ în parte”, a declarat Marius Ciotău.

Numărul mare de candidați se explică în parte și prin faptul că nu mai există limită de vârstă. Limita a fost scoasă pentru că a fost considerată discriminatorie.

Așa se face că printre cei înscriși sunt suceveni care au spre 40 de ani ori peste, ba chiar unul este născut în 1970, având deja 50 de ani. Aceștia au avut dreptul de a depune dosarul, dar pot ajunge la examinarea finală doar dacă trec de proba fizică, ce nu este una tocmai ușoară, dar nici imposibilă pentru cine are condiția fizică bună sau foarte bună.

Remarcăm faptul că deși uniforma de poliție este aparent hulită, pe de altă parte, foarte, foarte mulți români și-ar dori să devină polițiști, chiar și agenți de poliție, ba chiar și la vârste înaintate.   

Cifra de școlarizare cuprinde 1.283 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 200 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca și 220 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava există un deficit de 80 de ofițeri și 160 de agenți, care se va acutiza în condițiile în care urmează un nou val de pensionări. Asta pentru că mulți dintre polițiști îndeplinesc în 2021 condițiile de pensionare, adică 25 de ani de muncă în operativ și vârsta minimă de 48 de ani. Marius Ciotău a ținut să precizeze că asta nu înseamnă că toți colegii săi ies la pensie la 48 de ani, cum s-ar putea crede, unii îndeplinind criteriul legat de numărul de ani de muncă la vârsta de 50 de ani ori câțiva ani peste.

Calendarul admiterii este următorul: depunerea cererilor de înscriere la unitățile de recrutare 15-28.02.2021, evaluarea psihologică până la 08.03.2021, depunerea documentelor solicitate până la 10.03.2021, proba de evaluare a performanțelor fizice 18-24.03.2021 (pe centre zonale de selecție), susținerea probei de verificare a cunoștințelor 27.03.2021 (la unitățile de selecție), examinarea medicală 29.03 - 16.04.2021, afișarea rezultatelor finale 17.04.2021.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai mare concurență de după 1990 în Poliție - 383 de candidați suceveni: unii au 40 de ani, unul chiar 50 de ani.
 Vizualizări articol: 4092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cea mai mare concurență de după 1990 în Poliție - 383 de candidați suceveni: unii au 40 de ani, unul chiar 50 de ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei