Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 52 (7664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amenzi mari pentru firma care deține microbuzul implicat în accident – scaune puse în plus, șofer fără atestat

Joi, 4 Martie 2021 (10:01:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta Inspectoratului de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere în cazul accidentului cu 23 de răniți de la Arbore, în care a fost implicat un microbuz care transporta 19 elevi, a dus la depistarea a numeroase nereguli în cazul transportului școlar.

Deși microbuzul figura în certificat cu 15+1 locuri, în realitate în mașină erau 19+1 locuri. Practic, erau puse patru scaune în plus. Nici unul dintre locuri nu era prevăzut cu centură de siguranță. O altă mare problemă este faptul că șoferul microbuzului, Vasile Cazac, în vârstă de 42 de ani, din Milișăuți, nu avea testat de competență profesională valabil, obligatoriu la transportul de persoane. Acesta avea un atestat expirat din 2018.

Florin Petru Homiuc, coordonatorul județean al ISCTR Suceava, a declarat pentru Monitorul de Suceava că firma care efectua transportul, pentru Liceul Tehnologic din Cajvana, a încasat amenzi care însumează 24.000 de lei. Controlul va continua și la sediul firmei.

Societatea este una puțin cunoscută pe piața transporturilor, Flalebed Milișăuți.

Strict referitor la accident, șoferul microbului nu are nici o vină.

Din cercetările poliției rezultă că miercuri, în jurul orei 14.20, Gabriel Pîțu, în vârstă de 20 de ani, din Cajvana, în timp ce conducea un VW pe raza comunei Arbore, având direcția dinspre Arbore spre Cajvana, nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul Ford condus în fața sa de Liviu Bercea, în vârstă de 20 ani, din comuna Marginea, acesta oprind și semnalizând intenția de a vira la dreapta

Șoferul din Cajvana a văzut târziu mașina oprită, a tras brusc de volan stânga, acroșând ușor Fordul, după care s-a dus pe contrasens, frontal în microbuz.

Nu mai puțin de 23 de persoane au fost transportate la spital în urma accidentului, un adevărat record. Din fericire, mare majoritate nu a avut nimic grav. Doar două tinere, pasagere în mașina intrată pe contrasens, au rămas internate. O leziune mai gravă are o tânără în vârstă de 21 de ani, o fractură de gambă stângă.

După cum am arătat în exclusivitate încă din ediția de ieri a ziarului nostru, șoferul de 21 de ani, din Cajvana, trebuia să fie în izolare la domiciliu, fiind întors din Anglia. Acesta urma să fie amendat pentru că nu a respectat măsura carantinării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi mari pentru firma care deține microbuzul implicat în accident – scaune puse în plus, șofer fără atestat.
 Vizualizări articol: 4932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi mari pentru firma care deține microbuzul implicat în accident – scaune puse în plus, șofer fără atestat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei