Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 52 (7664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Deputatul Ioan Balan spune că 2021 ar putea fi anul unor ample reforme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan spune că 2021 ar putea fi anul în care Guvernul va implementa ample reforme, unele absolut necesare. ”Consider că anul 2021 este anul în care avem obligația să declanșăm ample reforme calitative în domeniul public, reforme amânate de zeci de ani, care trebuie realizate împreună cu toți actorii instituționali și cu societatea civilă. Toate vocile nemulțumite din societate trebuie ascultate și înțelese, pentru că numai așa vom putea duce România către dezvoltare și creșterea standardului de viață”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că sunt și premisele necesare pentru implementarea acestor reforme. Iar totul pleacă de la bugetul pe 2021.

”Bugetul pentru anul 2021 reprezintă prima demonstrație clară că România a intrat într-o cu totul altă viziune de dezvoltare, bazată pe investiții publice, pe sprijin pentru întreprinzătorii români, pe protejarea locurilor de muncă și a veniturilor populației. Cu toate acestea, intoxicările și dezinformările venite din partea PSD nu au întârziat să apară sub forma știrilor false despre un presupus buget al austerității. Despre ce austeritate vorbim, în condițiile în care alocările financiare în anul 2021 ajung la 444 de miliarde de lei, fiind mai mari cu 20 de miliarde de lei față de anul trecut și cu 75 de miliarde de lei față de anul 2019? Austeritate înseamnă bani mai puțini, nu mai mulți! Cum să vorbești despre austeritate când pensiile și alocațiile majorate sunt acoperite de bugetul din acest an, când salariile din sectorul public nu sunt afectate, când salariul minim și cel mediu cresc și când bugetele tuturor ministerelor au bani mai mulți decât în anii trecuți? Cum să vorbești despre austeritate, când România are în anul 2021 cea mai mare valoare a investițiilor publice din ultimele trei decenii, care se ridică la cca. 62 de miliarde de lei, iar cheltuielile administrațiilor publice locale pentru însoțitorii persoanelor cu handicap sunt acoperite 90%?”, s-a întrebat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal laudă activitatea actualului Guvern, mai ales în actualul context al crizei sanitare și economice. Ioan Balan a amintit că actualul Guvern a reușit să acopere toate cheltuielile esențiale de funcționare și să aloce sume record pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transporturi, a infrastructurii sanitare și școlare, precum și pentru susținerea proiectelor de dezvoltare locală. Mai mult decât atât, a reușit acest lucru fără să majoreze impozite sau să introducă altele noi, așa cum se întâmpla în anii 2018-2019.

”Este un început foarte bun, dar care obligă la reforme sistemice în toate domeniile prioritare ale statului român. Alocarea de resurse financiare este o condiție deosebit de importantă, însă nu și suficientă, pentru a vedea cum marile sisteme publice se schimbă și furnizează oamenilor servicii de calitate. Banii mai mulți alocați anul acesta, care vor ajunge în sănătate, educație, infrastructură sau în dezvoltarea comunităților locale, trebuie să genereze și o schimbare calitativă a acestor domenii. Vrem sau nu să recunoaștem, românii sunt în continuare nemulțumiți de serviciile medicale din spitale, de calitatea infrastructurii școlare, de calitatea infrastructurii de transporturi sau de birocrația excesivă din administrație”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan spune că 2021 ar putea fi anul unor ample reforme.
 Vizualizări articol: 900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan spune că 2021 ar putea fi anul unor ample reforme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei