Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 52 (7664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mai zice cineva ceva?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, pe stadionul Naţional din Bucureşti s-a disputat o partidă de fotbal din Champions' League între două echipe de notorietate de pe continentul nostru: Atletico Madrid (pe post de echipăgazdă) şi "vizitatorii", Chelsea Londra. Bizarasituaţie a fost generată, ca şi multe alte evenimente anormale, de aceeaşi interminabilă pandemie. Evident ca întâmplarea respectivă a dus la nenumărate comentarii, polarizate la extrem: unii (parcă cei mai mulţi, dar asta nu înseamnă mare lucru, întrucât negativismul e a doua natură a românului, în general!) au spus că e o tâmpenie, că e pagubă pentru organizatori, că în afară de deranjul implicit, plus gazonul stricat, plus forţe de ordine puse pe drumuri şi măsuri de securitate luate degeaba (dar obligatorii!) nu ne-am ales concret cu nimic, întrucât jucându-se fără public, nu a existat niciun fel de beneficiu pentru nimeni, exceptând hotelurile unde s-au cazat cele două echipe. Ceilalţi au spus că e un prilej de mândrie, că asta înseamnă, înainte de orice, că România este percepută cao ţară sigură, unde nu ţi-e frică să mergi să joci un meci important, şi unde inclusiv măsurile antipandemie au dat roade. De fapt, chiar asta a fost cheia enigmei: cele două combatante au ajuns pe malul Dâmboviţei întrucât pe malul Atlanticului, pe partea spaniolă a Europei, englezii n-au ce căuta! Scurt. Privind astfel situaţia, pare totuşi bizar caîntr-o parte a UE să se aplice o regulă, iar în cealaltă, altele. În sfârşit, asta a fost: englezii (ăştia de la Chelsea, nu toţi!, că doar cursele aeriene normale cu Marea Britanie sunt suspendate în continuare, a venit doar acest charter) au avut voie în România, unde au petrecut... nici măcar o zi întreagă! Ei, problema care mă frământă e alta: noi deja vorbim despre Campionatul European, care ar urma să se desfăşoare niţel şi la Bucureşti. Văd că preconizatul "val III" al pandemiei a luat-o deja din loc şi se anunţă încă mai agresiv, timp în care vaccinarea, în ţară şi în Europa, e foarte departe de a se fi terminat! Zilele trecute, festivaluri mari de rock, unele programate chiar mai încolo decât Europeanul de Fotbal, anunţauamânarea pentru al doilea an consecutiv! Despre Olimpiadăa mai scos cineva vreo vorbă!? Că eu n-am mai auzit nimic. Şi nu am surzit, credeţi-mă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai zice cineva ceva?.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mai zice cineva ceva?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei