Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 29 (7641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Confirmare

Jurnalistul, scriitorul și regizorul britanic Charlie Ottley va fi decorat de președintele României, la propunerea unui sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jurnalistul, scriitorul și regizorul britanic Charlie Ottley va fi decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F, pentru promovarea culturii și a imaginii României în lume.

Propunerea ca Charlie Ottley să fie decorat de președinte a venit de la dr. Mugur Andronic, arheolog, cetățean de onoare al municipiului Suceava, laureat al Academiei României, care a propus lunile trecute Ministerului Afacerilor Externe analizarea posibilității decorării de către Președintele României a jurnalistului, scriitorului și regizorului britanic Charlie Ottley, autorul unor filme documentare de excepție ce prezintă frumusețile României și ospitalitatea locuitorilor ei. „Drept urmare, în urma referatului specific favorabil al ministerului, Klaus Werner Iohannis a semnat în data de 23 ianuarie a.c. decretul de conferire, celui menționat, a decorației Meritul cultural în grad de ofițer, categoria F, Promovarea culturii și a imaginii României în lume”, ne-a spus dr. Mugur Andronic.

În decretul semnat de șeful statului se precizează:  „În semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația şi cultura românească, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F - Promovarea culturii -, domnului Ottley Charlie, scriitor, jurnalist şi regizor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”. După ce a aflat că va fi decorat de președintele României, Charlie Ottley a făcut o postare pe contul său de Facebook, în care spunea: „Îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru această uriașă onoare și pentru că mă consideră a face parte din țara sa incredibilă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalistul, scriitorul și regizorul britanic Charlie Ottley va fi decorat de președintele României, la propunerea unui sucevean.
 Vizualizări articol: 258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jurnalistul, scriitorul și regizorul britanic Charlie Ottley va fi decorat de președintele României, la propunerea unui sucevean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei