Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 29 (7641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ioan Stan consideră că redeschiderea școlilor se va face din nou în mod haotic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că redeschiderea școlilor, la începutul săptămânii viitoare, se va face cel puțin la fel de haotic cum s-a făcut închiderea unităților școlare, de către Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR.

Ioan Stan a spus că face această afirmație deoarece românii asistă la o serie de realități care par cel puțin îngrijorătoare, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.

„În primul rând, nici măcar 10% dintre cele peste 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deși ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esențial. Ba mai mult, ministrul Sănătății a anunțat că profesorii nu vor mai fi vaccinați nici măcar în decursul lunii februarie.

În al doilea rând, remarcăm că nu există nici un plan și nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor și profesorilor, așa cum vedem că se procedează în întreaga Europă”, a declarat Ioan Stan. El a adăugat că în momentul de față se poate spune că este o nouă dovadă a neputinței Guvernului Cîțu, care nu este în stare nici să vaccineze și nici să asigure testarea rapidă a dascălilor și a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranță în școli, lucru condamnabil și contrar practicilor europene. „Cu privire la acest aspect nici măcar nu au scuza că virusul i-a luat pe nepregătite. Pur și simplu discutăm de neputință, nepăsare sau delăsare. Pe lângă cele prezentate mai sus, ministrul Educației a declarat că va <adapta puternic> tematica examenelor finale pentru generația COVID, recunoscând astfel indirect eșecul guvernării cu privire la organizarea școlii online. Practic ni se spune că se vor da examene mai ușoare pe care să le poată trece elevii din anul pandemiei. De altfel, ministrul însuși afirmă că <dacă nu s-ar adapta tematica la examene ar fi o negare a evidenței> – adică o negare a evidenței că elevii nu s-au putut pregăti corespunzător pentru a trece un examen de același nivel pe care l-au dat generațiile anterioare”, a afirmat președintele PSD Suceava.

Ioan Stan a mai adăugat că prin afirmațiile sale, ministrul învățământului recunoaște practic că decizia guvernelor Orban și Cîțu de a ține școlile închise pentru cea mai lungă durată din toată Europa a compromis iremediabil o întreagă generație de elevi.

„Analizând obiectiv ce au făcut guvernele de dreapta de când au luat puterea, putem spune că singurul lucru la care s-au priceput a fost îndatorarea țării și cheltuiala fără sens, măsură sau rost a banului public”, a încheiat Ioan Stan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan consideră că redeschiderea școlilor se va face din nou în mod haotic.
 Vizualizări articol: 329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan consideră că redeschiderea școlilor se va face din nou în mod haotic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei