Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 25 (7637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greu de prins?

Polițiștii au prins în flagrant doi pirați auto, în două zile de controale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au fost angrenați la finele săptămânii trecute, timp de două zile, într-o acțiune de control pe linia depistării și sancționării persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane pe raza municipiului Suceava. Este vorba de pirații auto care fac curse din Suceava  spre localități limitrofe. În cadrul acțiunii au fost aplicate 25 de amenzi, din care însă doar două la Legea 38/2003, privind transportul în regim de taxi.

Acțiunea a avut loc în după-amiaza zilei de joi și în dimineața zilei de vineri.

În cadrul acțiunii au fost retrase patru certificate de înmatriculare, din care: unul pentru folii neomologate, unul pentru lipsă ITP și două pentru lipsă autorizație transport. Aceste ultime două cazuri fac referire explicit la pirați auto, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului prin reținerea certificatului și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare pe o perioadă de 6 luni. Cei doi pirați auto au fost amendați cu câte 500 de lei iar dacă achită amenda își pot recăpăta dreptul de utilizare a mașinii în 30 de zile.

Ca exemplu, poliția a transmis că vineri, în jur de ora 11.30, pe bulevardul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava a fost depistat un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul Suceava, care transporta ilegal trei persoane cu un autoturism pe ruta Suceava-Fălticeni.

Acțiunea polițiștilor de joi și vineri s-a soldat și cu nouă permise de conducere reținute, cinci pentru depășiri neregulamentare, trei pentru viteză excesivă și unul pentru nerespectarea indicațiilor polițistului. Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava nu au vizat, evident, doar pirații auto în cadrul acestei acțiuni. 

Monitorul de Suceava a semnalat săptămâna trecută, în două materiale, faptul că transportul auto de persoane cu licență este grav afectat de pirații auto care pe unele rute au ajuns să ”sufle” prin concurență neloială și mai bine de 50% dintre clienți. De la mai toate ieșirile din Suceava pleacă toată ziua mașini cu oameni care fac naveta, fără a conta starea mașinii ori a șoferului. Pirații auto se folosesc de faptul că nu au de respectat nici o regulă, astfel că pleacă la ce ore vreau, de unde vreau și duc oamenii unde vor, făcând astfel o evidentă concurență neloială.   

Totul se întâmplă în condițiile în care fenomenul nu a fost combătut serios și concentrat, deși unele tentative au mai fost.

După o modificare adusă legii, cei care fac piraterie auto pot fi lăsați fără plăcuțe și certificat de înmatriculare de la prima constatare a polițistului rutier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au prins în flagrant doi pirați auto, în două zile de controale.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii au prins în flagrant doi pirați auto, în două zile de controale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce simplă și rapidă Pentru cei ce iubesc turta dulce simplă, din comerț, dar ar vrea să fie mai moale și mai aromată, ar dori să o pregătească acasă ca să fie siguri că nu e plină de conservanți, dar nu au la dispoziție prea mult timp, aceasta este o rețetă... Citeşte