Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 25 (7637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar finalizat

Probele ADN confirmă acuzațiile de tâlhărie calificată și viol pentru un bărbat din Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzat de tâlhărie calificată și viol la începutul lunii decembrie, un bărbat din Dolhasca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după confirmarea comiterii faptei cu probele ADN sosite de la Institutul Național de Criminalistică în cursul săptămânii trecute. Conform raportului de expertiză criminalistică datat 15 ianuarie a Institutului Național de Criminalistică, s-a stabilit faptul că profilul genetic ridicat de la fața locului și de la victima implicată, este identic cu profilul genetic aparținând lui Ionuț Ilinca, un bărbat de 30 de ani din Dolhasca. În aceste condiții a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de suspect, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului Ionuț Ilinca, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni solicitând luarea măsurii arestului preventiv.

Prin Încheierea redactată vineri la Judecătoria Fălticeni, instanța de judecată a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, fiind emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile față de inculpatul Ionuț Ilinca pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și tâlhărie calificată.

 

  • Filmul unei nopți de coșmar pentru victima violului

În dimineața zilei de 3 decembrie Poliția Orașului Dolhasca a fost sesizată prin 112 de către o tânără din Oraș Dolhasca, despre faptul că în cursul nopții trecute mama sa a fost violată de către o persoană necunoscută. În urma cercetărilor la fața locului a fost identificată o femeie de 39 ani din orașul Dolhasca, care se afla în stare de dezorientare, aceasta acuzând dureri în zona capului și a părții dorsale și povestind că în cursul nopții o persoană necunoscută a intrat în incinta locuinței sale, ocazie cu care inițial a agresat-o, iar apoi a violat-o. Ea a spus că nu cunoaște semnalmentele violatorului, întrucât afară era întuneric când femeia a ieșit din locuință, iar în interiorul curții a fost bruscată, fiind dusă apoi în casă unde a fost violată. În aceste condiții polițiștii au solicitat sprijinul laboratorului criminalistic din cadrul IPJ Suceava, fiind efectuată cercetarea la fața locului. Femeia a fost transportată la spital, unde a fost examinată medico-legal.

Echipa de polițiști criminaliști au constatat că femeia locuiește într-o casă din orașul Dolhasca împreună cu soțul ei și 4 copii minori. Soțul femeii este cioban și în timpul nopții fusese plecat la stână. În cursul nopții, în jurul orei 02.30-03.00

un bărbat necunoscut a pătruns în locuința victimei pe ușa neasigurată și prin amenințări cu acte de violență a constrâns-o să întrețină un raport sexual normal. La plecarea din locuință, agresorul a deposedat victima de telefonul mobil pe care-l avea asupra sa.

 

  • Probele ridicate de la fața locului au fost confruntate cu cele ale principalului suspect

În timpul cercetărilor efectuate la fața locului au fost identificate fragmente de urme papilare și urme biologice, care au fost apoi exploatate. Victimei i s-au recoltat probe ADN, fiind apoi stabilit un cerc de suspecți care au fost verificați. 

Cercetările efectuate în cursul zilelor ce au urmat au stabilit că un bărbat în vârstă de 30 de ani din localitate, este principalul suspect de comiterea tâlhăriei calificate și a infracțiunii de viol. În urma probelor ridicate de la locul faptei și a unei descinderi la locuința suspectului, au fost ridicate suficiente probe care îl indicau ca autor. Astfel, cu ocazia percheziției domiciliare au fost identificate mai multe obiecte de îmbrăcăminte, parte din ele fiind recunoscute de către victimă ca fiind purtate de autor în noaptea săvârșirii infracțiunii. Totodată a fost identificată pe antebrațul drept al suspectului o plagă mușcată, despre care medicii legiști au concluzionat că s-a putut produce prin mușcare de către o persoană, în cursul anchetei victima relatând verbal faptul că în noaptea incidentului a reușit să-l muște pe autor de brațul drept. La sediul poliției au fost examinate apoi criminalistic obiectele de îmbrăcăminte ridicate de la suspect și au fost recoltate probe ADN pentru efectuarea unei expertize genetice. Probele ridicate l-au indicat drept autor al infracțiunii de viol comis asupra femeii din orașul Dolhasca, însă confirmarea avea să apară în cursul lunii ianuarie, când și probele ADN l-au reconfirmat ca autor al infracțiunilor.

A urmat punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Ionuț Ilinca, la propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni el fiind prezentat vineri în fața magistraților instanței de judecată, care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este acuzat de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și viol. La perchezițiile efectuate la locuința acestuia au fost găsite mai multe telefoane mobile și cartele, bărbatul fiind suspectat și de furtul acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probele ADN confirmă acuzațiile de tâlhărie calificată și viol pentru un bărbat din Dolhasca.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probele ADN confirmă acuzațiile de tâlhărie calificată și viol pentru un bărbat din Dolhasca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce simplă și rapidă Pentru cei ce iubesc turta dulce simplă, din comerț, dar ar vrea să fie mai moale și mai aromată, ar dori să o pregătească acasă ca să fie siguri că nu e plină de conservanți, dar nu au la dispoziție prea mult timp, aceasta este o rețetă... Citeşte