Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 dec 2020 - Anul XXV, nr. 307 (7612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Violențe

Șase inculpați, printre ei și o femeie, trimiși în judecată într-un dosar privind atacuri și amenințări la adresa silvicultorilor și jandarmilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nu mai puțin de șase inculpați, cinci bărbați și o femeie, sunt trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava într-un dosar privind încercarea de a sustrage lemn și ultragierea unor silvicultori de la Ocolul Silvic Pătrăuți. Doi silvicultori au trăit momente grele în ziua de 11 octombrie 2020, după ce au găsit în pădure mai mulți romi din Pătrăuți care furau lemne. Romii au avut o atitudine extrem de agresivă, care a continuat și la adresa jandarmilor. În imaginile filmate în timpul imobilizării agresorilor de către jandarmi (înregistrate, culmea, chiar de cei din anturajul agresorilor) se vede cum o femeie îl lovește pe unul dintre jandarmi cu un lemn în spate. Totuși, intervenția jandarmilor este destul de fermă, iar agresorii au fost imobilizați şi încătușați. Pe imaginile pe care le publicăm atașate la acest material se poate auzi cum localnicii romi se consideră ei victime ale jandarmilor și vor să cheme poliția pentru a fi ”salvați”. Romii strigă în gura mare că pădurea este a Pătrăuțiului, iar ei erau la cules bureți. Unul ”aruncă” chiar vorba că ar putea sparge mașina jandarmilor, însă este pus la punct imediat de unul din oamenii legii.  

Anterior sosirii jandarmilor însă, silvicultorii au fost amenințați cu topoarele și au fost nevoiți să facă pasul înapoi.

Pe 11 octombrie, într-o zi de duminică, mai mulți romi din familia Cherar au cerut voie să intre în pădurea Ocolului Silvic Pătrăuți pentru a culege bureți. Numai că personalul silvic a sesizat că ”burețarii” sunt hoți de lemne, având deja o căruță încărcată cu trunchiuri de copaci în toată regula.  

Înjurați și amenințați, pădurarul și șeful de district nu au avut cum gestiona situația singuri, astfel că, în urma apelului la 112, jandarmii au venit imediat la fața locului.

În urma anchetei coordonate de un procuror au fost trimiși în judecată Ionuț Bradosan Cherar, Abel Constantin Cherar (ambii în stare de arest preventiv), Marinică Cherar, Constantin Cherar, David Ion Cherar și Emilia Burduja.

Primii doi au fost arestați pentru două fapte de ultraj și pentru tâlhărie calificată, părți vătămate fiind silvicultorii și Ocolul Silvic Pătrăuți, pentru prejudiciul creat.   

Constantin Abel Cherar și Ionuț Bradosan Cherar au fost reținuți de polițiști și de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava la începutul lunii noiembrie. În ședința de pe 6 noiembrie, Judecătoria Suceava a admis propunerea înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava și a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru două infracțiuni de ultraj și pentru tâlhărie calificată. Mandatele de arestare au fost prelungite ulterior cu încă 30 de zile, cei doi fiind trimiși în judecată în stare de arest preventiv și aflându-se și acum după gratii.  

Procesul în care vor fi judecați cei șase a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase inculpați, printre ei și o femeie, trimiși în judecată într-un dosar privind atacuri și amenințări la adresa silvicultorilor și jandarmilor.
 Vizualizări articol: 11958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Șase inculpați, printre ei și o femeie, trimiși în judecată într-un dosar privind atacuri și amenințări la adresa silvicultorilor și jandarmilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciocolata de casă cremoasă Oricine a încercat o rețetă de ciocolată de casă știe că rezultatul nu e mereu cel așteptat. Chiar dacă oricum iese gustoasă, ciocolata se întâmplă să fie prea tare și e greu de tăiat. Această versiune este fină și ușor cremoasă,... Citeşte