Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 dec 2020 - Anul XXV, nr. 307 (7612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Gala premiilor Asociației Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor (ASATD) a organizat recent Gala premiilor, eveniment online, manifestare culturală prin care au fost recompensați membrii asociației care s-au evidențiat prin scrisul lor și s-au implicat în desfășurarea activității culturale din municipiu și din județ.

Premiile ASATD sunt individualizate după numele unor personalități dornene, respectiv dramaturgul Ion Luca, scriitorul și ziaristul Platon Pardău, pictorul Gavril Cacina.

La fiecare ediție, Primăria municipiului Vatra Dornei a oferit premiul Vasile Deac, în memoria primarului care a condus comunitatea dorneană timp de 27 de ani și care este ctitorul stațiunii balneare.

„Deși perioada pandemiei a afectat și activitatea culturală, scriitorii dorneni au continuat colaborarea cu un număr însemnat de reviste literare din județ și din țară, s-au editat câteva cărți, poezie, proză scurtă și eseu, un volum de restituiri dedicat lui Ion Luca, o monografie dedicată unei instituții”, a spus prof. Paraschiva Abutnăriței.

Gala Premiilor ASATD din acest an a fost sprijinită substanțial de Primăria municipiului Vatra Dornei prin contribuția la organizare și susținerea a două premii, cel de onoare și premiul Vasile Deac. Alte trei premii sunt susținute de parohia Catedralei „Sfânta Treime”, de familiile Abutnăriței și Gruia Ungurian, de membrii asociației și de Florăria „Antița”.

 

Premianți

Biroul ASATD a hotărât acordarea următoarelor premii:

Premiul de onoare – scriitoarei și ziaristei Doina Cernica, realizatoarea paginilor de Literatură și Artă ale cotidianului „Crai nou” Suceava; Premiul „Vasile Deac” – prof. dr. Alis Niculică, șef birou documentare din cadrul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava; Premiul „Ion Luca” – poetei Anica Facina; Premiul Platon Pardău – scriitoarei Artemisia Ignătescu; Premiul pentru artă „Gavril Cacina” – pictoriței Valentina Anichitei Petrescu; O diplomă de excelență a primit scriitorul Simion Tudurean, decanul de vârstă al ASATD. „Cea de-a X-a ediție a Galei Premiilor ASATD din acest an s-a desfășurat în condițiile impuse de pandemie, premianții fiind prezentați online de președintele asociației, pr. dr. Mihai Valica.

Îi felicităm pe toți premianții, sperând în revenirea la normalitate și la reluarea activității culturale la nivelul dorit de noi”, a transmis prof. Paraschiva Abutnăriței.

Vă reamintim că Asociația Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor s-a înființat în anul 2001 și, începând cu anul 2002, a organizat din doi în doi ani o gală a premiilor, prin care au fost recompensați membrii asociației care s-au evidențiat prin scrisul lor și s-au implicat în desfășurarea activității culturale din municipiu și din județ.

La fiecare ediție a fost decernat un premiu de onoare unei personalități marcante a spiritualității românești și care a devenit membru de onoare al asociației. „De-a lungul timpului ne-au onorat personalități precum ÎPS Bartolomeu Anania, ÎPS Teodosie, prof. univ. dr. Nichita Adăniloaie, istoricul literar și cercetătorul Nicolae Cârlan, poeta Carmen Veronica Steiciuc”, a adăugat prof. Paraschiva Abutnăriței.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala premiilor Asociației Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor.
 Vizualizări articol: 2103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gala premiilor Asociației Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciocolata de casă cremoasă Oricine a încercat o rețetă de ciocolată de casă știe că rezultatul nu e mereu cel așteptat. Chiar dacă oricum iese gustoasă, ciocolata se întâmplă să fie prea tare și e greu de tăiat. Această versiune este fină și ușor cremoasă,... Citeşte