Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 dec 2020 - Anul XXV, nr. 307 (7612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ne-a bătut rău pe toţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Azi punem punct anului cel mai anapoda din câţi ne-a fost dat să trăim cu toţii, un an în care nimic din ce ştiam până acum nu a mai avut vreo importanţă, un an în care ni s-au reaşezat existenţele după nişte repere pe care nici măcar nu le-am bănuit posibile, darămite să ne orientăm după ele! Am ajuns să ne panicăm dacă am constatat undeva, pe stradă, că avem de cumpărat nu ştiu ce, de la nu ştiu care magazin, dar... ne lipsea masca! Ce-i de făcut? Te întorci după ea la maşină, unde ai lăsat-o pe bord, sau acasă, dacă nu ai luat-o de pe etajera? Sau cauţi o farmacie apropiată şi scoţi din buzunar 70 de bani sau 28 de lei (da, am plătit şi atât, şi atât, pe obiecte care între ele semănau cafirele de nisip ori capicăturile de apă) pentru a-ţi cumpăra una nouă? Sau 10? Că eu am ieşit de atâtea ori fără, cumpărând de fiecare dată câte 5 sau 10, sau 50, încât acum am măşti în bucătărie, pe hol, în fiecare cameră, pe măsuţa televizorului, pe maşina de spălat, în buzunar la fiecare vestă, geaca şi pantalon, pe bordul maşinii, în torpedou, pe bancheta din spate... şi tot mi se întâmplă să-mi iau o vestă şi o geacă în care n-am, şi atunci iar intru la farmacie...Spuneţi, vă rog, oameni buni, ne-am ţicnit, aşa-i? În momentele în care încerc să-mi imaginez viaţa fără măşti, mă atacă imaginea inversată, a purtatului măştii acolo unde în principiu este de neconceput, aşa cum ar fi meciurile de ceva, de orice. Cum vi s-ar părea să-i vedeţi pe fotbalişti ori rugbişti trăgându-şi măştile (regulamentar, astfel încât să le acopere şi nasurile) şi respirând, în plin efort, prin bucăţica aia de pânză? Credeţi-mă că mă şi mir că nu i-a trecut vreunui idiot din ceva organisme sportive internaţională şi un cretinism din ăsta, corelat cu schimbări şi în regulamentele sportive, astfel încât purtarea premeditată a măştii sub nivelul nărilor să se pedepsească cu cartonaş galben, recidiva conducând automat la roşu! Dar, pentru că trebuie să fim optimişti, să sperăm că până trece pandemia se va găsi şi organismul care să vină cu propunerea ca măcar la competiţiile majore, adică la Europeanul de Fotbal şi la Olimpiadă,să fie obligatorie purtarea măştii. E clar, din anul ăsta ieşim bătuţi toţi. Poate în următorul ne vom răzbuna cumva, aruncând nu doar măştile, ci şi toate spaimele, angoasele, depresiile, psihozele pe care acestea ni le-au indus. Vă asigur că nu în orice situaţie răzbunarea e arma prostului. Sănătate!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne-a bătut rău pe toţi.
 Vizualizări articol: 2098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ne-a bătut rău pe toţi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciocolata de casă cremoasă Oricine a încercat o rețetă de ciocolată de casă știe că rezultatul nu e mereu cel așteptat. Chiar dacă oricum iese gustoasă, ciocolata se întâmplă să fie prea tare și e greu de tăiat. Această versiune este fină și ușor cremoasă,... Citeşte