Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2020 - Anul XXV, nr. 292 (7597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ca în codru

Lemn transportat ilegal și vehicul supraîncărcat, au concluzionat cercetările în cazul sesizării făcute de un activist de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercetările polițiștilor, ale lucrătorilor silvici, precum și ale reprezentanților Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier au fost finalizate, în urma sesizărilor făcute de activistul de mediu Daniel Bodnar privind derularea unui transport ilegal de lemn și peste limita de încărcare admisă. Incidentul a fost înregistrat în cursul nopții de luni spre marți pe DN 17, în timpul urmăririi autocamionului cu remorcă plin cu lemn mașina activistului de mediu, în care se aflau împreună cu el și câțiva dintre cei care îl susțin în acțiunile sale, fiind tamponată din lateral de un individ, care s-a dovedit a fi rudă cu patronul firmei de exploatare a lemnului căreia îi aparține autocamionul.

Tamponarea a avut loc în apropierea intrării în Gura Humorului dinspre Frasin, când un autoturism BMW a lovit intenționat în lateral mașina celor 4 activiști, după care primul șofer a oprit imediat și s-a plâns că el a fost tamponat în trafic.

”Cel care s-a tamponat în mașina noastră este rudă cu patronul firmei și așa se explică gestul lui golănesc. Era escorta camionului practic. Vom depune plângere penală împotriva lui. Se pot vedea foarte clar și pe asfalt urma și traiectoria mașinii noastre după ce a fost lovită”, a declarat Daniel Bondar.

 

Cercetări referitoare la sesizările privind legalitatea transportului

Având în vedere plângerea făcută, a fost solicitat sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Frasin pentru clarificarea situației, procedându-se la inventarierea materialului lemnos în prezența conducătorului auto și a administratorului societății. La finalizarea inventarierii firma Comarnic Prod Com SRL a fost sancționată contravențională cu o amendă în valoare de 3.000 lei, fiind dispusă și confiscarea cantității de 18,07 metri cubi lemn rotund de fag, în valoare de 5.421 lei. La fața locului s-au deplasat și specialiști din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, care au făcut verificări cu privire la respectarea maselor maxime admise și autorizate prin cântărire pe drumurile publice ale ansamblului de vehicule. Aceștia au dispus la rândul lor mai multe sancțiuni contravenționale și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare ale ansamblului de vehicule.

 

Dosar penal deschis pentru infracțiunea de ”distrugere”, în cazul tamponării mașinii activiștilor

În privința tamponării dintre cele două autoturisme în timpul urmăririi autocamionului, polițiștii au demarat cercetări pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs aceasta. Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat că poliția a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”distrugere” în acest caz și a fost sesizat procurorul competent, pentru continuarea cercetărilor.

Episoadele de acest gen care îl au în prim-plan pe activistul de mediu Daniel Bodnar se repetă periodic în ultima vreme, el constituind principala țintă a acțiunilor de intimidare din partea celor din mediul de afaceri cu lemn, tot mai deranjați de insistența acestuia în privința depistării ilegalităților în acest domeniu. Din păcate, voința acestuia de a face curățenie în acest domeniu netransparent al exploatării lemnului o depășește cu mult pe aceea a autorităților cu atribuții în acest domeniu, a căror lipsă de reacție prelungește la nesfârșit perpetuarea ilegalităților în acest mediu de afaceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lemn transportat ilegal și vehicul supraîncărcat, au concluzionat cercetările în cazul sesizării făcute de un activist de mediu.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lemn transportat ilegal și vehicul supraîncărcat, au concluzionat cercetările în cazul sesizării făcute de un activist de mediu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei